Prestaţie onorabilă pentru „noua” Informatica împotriva Odorheiului Secuiesc. Oaspeţii s-au impus greu...

Prestaţie onorabilă pentru „noua” Informatica împotriva Odorheiului Secuiesc. Oaspeţii s-au impus greu în faţa tinerilor timişoreni GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Fără sprijin financiar Informatica Timişoara continuă în Liga I un proiect bazat în special pe tineri sub 19 ani. Campioana din 2018 a reuşit în primul meci disputat din acest an să-şi respecte blazonul, reuşind să o pună în dificultate pe FK Odorheiu Secuiesc, grupare cu o serie de jucători rutinaţi pe parchet. Oaspeţii s-au impus însă în cele din urmă cu 2-1 după un gol reuşi în penultimul minut.

Clubul bănăţean a anunţat înaintea jocului de azi contracte cu şase tineri de la echipa U19, care au semnat pe cinci ani şi vor evolua şi la nivel de seniori. „Acest proiect are ca scop asigurarea viitorului futsalului romanesc”, se arată în comunicatul Informaticii, care a rămas fără susţinere financiară dar se ambiţionează să continue proiectul de la Timişoara.

Pe lângă tinerii localnici, „Info” l-a luat şi pe Mihnea Toader, un alt puşti de la rivala Autobergamo şi a reuşit să facă faţă astăzi în faţa mult mai experimentatei trupe din Odorheiu. În prima repriză oaspeţii au preluat conducerea şi au condus cu 1-0 la pauză prin golul lui Szecsi, care a înscris după o pasă venită de la Csala din banda stângă.

Nu a fost însă declicul unui scor fluviu, deşi tot FK a avut ocazii mai multe, Informatica a rămas periculoasă şi foarte combativă.


Singurul om care a stricat media de vârstă U19 a fost căpitanul Vali Ilaş, singurul senior rămas din vechiul team. În partea a adoua vizitatorii au lovit de patru ori bara, de două ori una după alta, dar timişorenii au reuşit să egaleze prin Nastai, cu o reluare din apropiere în minutul 33. Portarul Lungu s-a opus golului în câteva rânduri, iar Budai de la gazde a irosit o şansă bună pe o contră. În loc de un 2-1 surpriză, ce-i adevărat, pentru Informatica, oaspeţii au reuşit să puncteze când mai era de jucat un minut şi câteva secunde din meci. Miklos Tamas l-a învins pe portarul bănăţenilor cu un şut sub bară. Informatica a lovit şi ea bara în ultimele secunde, dar nu a reuşit marea surpriză.

În urma acestui rezultat Informatica a fost egalată la puncte de către Odorheiu Secuiesc, ambele au 24 de puncte după 14 etape. Timişorenii rămân cu un loc (4) în faţa oaspeţilor de azi prin golaveraj.

Informatica: T. Lungu – Nastai, Toader, Gavrilă, Budai, Ilaş, Grosu, Stănilă. Antrenor: Daniel Rupa.

Pentru Informatica urmează pe 10 februarie meciul din Cupa României, de la Miercurea Ciuc, cu Imperial Wet, deplasare pe care timişorenii nu au făcut-o la începutul anului în campionat din lipsă de efectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.