Învățăm dezvoltarea sustenabilă pe bani europeni. La Timişoara se înfiinţează un centru...

Învățăm dezvoltarea sustenabilă pe bani europeni. La Timişoara se înfiinţează un centru de specialitate

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara va beneficia de un centru specializat în promovarea în rândul studenţilor a dezvoltării sustenabile. Aceasta după ce Universitatea de Vest Timişoara a reuşit câştigarea unui proiect Erasmus, în valoare de peste 200.000 de euro, intitulat „Teaching and Educating for Sustainability” (TeachSUS).

În calitate de lider al proiectului, UVT va colabora cu mai multe instituţii din Ungaria, Slovenia, Portugalia, dar şi cu Universitatea Politehnica Timişoara.


„Obiectivul general al proiectului este transferul cunoștințelor și formarea competențelor necesare implementării cerințelor dezvoltării sustenabile și economiei circulare. Acest obiectiv va fi atins prin inițierea a trei Centre de sustenabilitate, ca structuri non-formale de educație pentru sustenabilitate, respectiv pentru susținerea practică a colaborării dintre principalii stakeholderi interesați în dezvoltarea calității educației orientate către sustenabilitate, iar UVT este liderul de proiect care are în acest moment experiența și determinarea pentru a coordona dezvoltarea unei astfel de rețele utile comunității.”, a anunţat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Unul dintre centrele care vor fi înfiinţate prin acest proiect va funcţiona la Timişoara, iar celelalte două la sediul instituţiilor partenere din Ungaria şi din Portugalia. În cadrul acestora se va lucra la realizarea unor metode moderne de predare a sustenabilităţii, la realizarea unor resurse digitale pentru integrarea sustenabilităţii în planurile de învăţământ, dar şi elaborarea unui manual de predare şi a unei platforme de e-learning. Finanţarea, în valoare de 217.730 de euro, va fi asigurată prin programul Erasmus+, iar durata de implementare de 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.