ISC Timiș a falsificat temperatura ca să acopere asfaltarea pe ninsoare din...

ISC Timiș a falsificat temperatura ca să acopere asfaltarea pe ninsoare din Timișoara. Câte grade au adăugat inspectorii

0
DISTRIBUIȚI

 

Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș a trimis un răspuns halucinant unui timișorean care a sesizat faptul că în 14 decembrie, între orele 18 și 21, s-a asfaltat pe strada Grigore Antipa, deși afară erau zero grade și ningea, iar, conform caietului de sarcini, această operațiune se putea executa doar dacă afară erau minim 10 grade, în condiții de timp uscat. Timișoreanul a solicitat ISC Timiș să dispună reluarea lucrărilor.

Sub semnătura inspectorului șef Vergina Popescu, ISC Timiș a trimis, în 10 ianuarie, un răspuns în care se susține că ”în data de 14 dec. 2018 s-a executat un strat de binder pe strada Grigore Antipa pe o suprafață de 200 mp, la o temperatură atmosferică de 0 grade Celsius între orele 18 și 21, ca urmare  a unor întârzieri generate de funcționarea stației de mixturi asfaltice.


Temperatura stratului suport și atmosferică la ora începerii ora 10, conform fișei de așternere era de peste 10 grade Celsius și stratul suport uscat”.  De asemenea, s-a afirmat că la primăvară se vor face noi verificări în zona respectivă.

ISC a mințit cu tupeu pentru a acoperi asfaltarea făcută cu nerespectarea caietului de sarcini susținând că au fost peste 10 grade afară în condițile în care datele meteorologiilor demonstrează că în ziua respectivă nu au depășit un grad pe tot parcul zilei, iar la ora 10 erau 0 grade Celsius. Invocarea așa ziselor condiții perfecte de asfaltare de la începutul zilei nu au nicio relevanță având în vedere că reclamația se referea la ce s-a întâmplat după opt ore.

Nu este prima oară când ISC Timiș protejează administrația condusă de Nicolae Robu. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că soțul Verginei Popescu, cea care conduce ISC Timiș, a avut contracte de dirigenție de șantier cu Primăria Timișoara, iar aceasta îi aproba lucrările. Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș este instituția care ar fi trebuit să verifice modul în care Primăria Timișoara a realizat proiectul de modernizare a porții de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit ucigând un student de 24 de ani. Instituția este condusă de Vergina Popescu, care a fost pe lista de consilieri județeni a  USL din partea PNL, fiind o apropiată a primarului Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.