Klaus Iohannis, refuzuri în serie în fața PSD. Președintele și-a anunțat candidatura...

Klaus Iohannis, refuzuri în serie în fața PSD. Președintele și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat

0
DISTRIBUIȚI
Foto: b1.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. În aceeași declarație de presă, șeful statului a spus că că nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr și și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni.

„Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă faptul că cei doi au dosare penale ar fi un argument pentru respingere, preşedintele Iohannis a răspuns: „Aceste argumente le veţi putea găsi în argumentaţia pe care o voi prezenta, inclusiv public”.

Despre o posibilă discuţie cu premierul Viorica Dăncilă pe marginea acestui refuz, el a arătat că intenţionează să discute cu aceasta ori de câte ori îl caută într-o chestiune care priveşte Guvernul.


„Pe parcursul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe teme europene, voi avea grijă să avem poziţii care ne ajută să îndeplinim cu succes această Preşedinţie”, a mai spus Iohannis.

Despre cererea de revocare a lui Augustin Lazăr transmisă de Tudorel Toader, ministrul Justiției, Iohannis a spus că „domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele pe care le trimisese pentru revocare. În această etapă pot să vă răspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. (…) Procurorul general Lazăr face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale”. El a susţinut că cererea de revocare nu respectă rigorile legii.

Şeful statului s-a declarat optimist în ceea ce priveşte candidatura sa pentru un nou mandat, menţionând că nu se teme de niciun contracandidat.

„Da, sunt foarte optimist. Nu mă tem de niciun contracandidat. Nu mă tem niciodată de contracandidaţi. Alegerile sunt alegeri. Cine doreşte să obţină un mandat trebuie să se prezinte în postura de candidat. Eu mă voi prezenta şi sunt optimist, da!”, a mai spus Iohannis.

Întrebat cum ar fi o cursă prezidenţială cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şeful statului a răspuns: „Eu cred că orice cursă electorală are un parcurs pe care îl cunoaştem, cu campanie electorală, dar în final, important este ce doresc alegătorii şi la sfârşitul anului 2019 vom şti ce preşedinte şi-au dorit românii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.