Listă pentru 2019

Listă pentru 2019

0
DISTRIBUIȚI

Și? Te-ai lăsat de fumat? Ai trecut pe salate și iaurturi degresate? Te porți (brusc) mai frumos cu vecina aia în vârstă de la patru pe care anul trecut (adică acum o săptămână) voiai să o strângi de gât? Așa credeam și eu.

Nu-i nimic, nu ești singurul care nu se ține de promisiunile făcute în 31 decembrie. Rețelele sociale, emisiunile de la TV, reclamele – toate îți apasă butonașele alea mici din creier în pragul dintre ani, forțându-te să tragi concluzii. Mort-copt, trebuie ca, din 1 ianuarie, să faci aia sau ailaltă. Poate nici nu e așa de rău: dacă devii un om mai bun sau schimbi măcar o rotiță amărâtă din univers ca urmare a unei astfel de decizii, atunci e bine.


Și cine știe, aici o fi și cheia succeselor în câmpul autodepășirii.

Dacă ar fi să scriem o „listă de cumpărături” pentru 2019, cred că ar trebui mai întâi să o căutăm pe cea de anul trecut, pentru că veți observa că dorințele tind să rămână în aceeași zonă. Pe lângă lucrurile personale, care sunt și cel mai ușor de realizat, cred că ne-ar plăcea tuturor să nu mai avem atâtea motive de a fi supărați, triști, încruntați. Să mai spunem și noi: uite ce zi frumoasă, de azi cel care ne-a furat și ne-a înșelat nu mai poate face asta.

Și, culmea, toate clișeele de genul „schimbarea vine din noi”, „trebuie să fim mai darnici în fiecare zi, nu doar de sărbători” chiar reprezintă adevăruri frumoase, doar că sunt atât de târâte prin Facebook și show-uri concurs că ni s-a acrit de ele.

Mie, de exemplu, mi-ar plăcea să văd, în 2019, mai multă compasiune și toleranță. Să nu ne mai înverșunăm pe marginea unui referendum sau a altor chestii inventate de politicieni ca să ne învrăjbească. Să fim mai educați, să nu mai fie „fraier” sinonim pentru bun, să ne vedem de sus și să realizăm cât de mult avem de lucru la caracterele noastre.

Vreau, desigur, și tot ce-și doresc și participantele la Miss World: pace mondială, eradicarea foametei și o coroană cu diamante. Dacă nu se poate, nu-i nimic, încercăm la anul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.