Mitropolitul Banatului, gest caritabil la adăpostul de noapte, de ziua onomastică. Nevoiașii...

Mitropolitul Banatului, gest caritabil la adăpostul de noapte, de ziua onomastică. Nevoiașii i-au cântat „La mulți ani!” FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1015024040">

Înaltpreasfinția Sa Ioan, Mitropolitul Banatului, a vizitat în această seară, de Sf. Ion, adăpostul de pe strada Învățătorului din Timișoara, care găzduiește în prezent 35 de oameni fără adăpost.

„Mitropolitul Banatului a vizitat adăpostul de pe strada Învățătorului. ÎPS Ioan Selejan și-a serbat onomastica alături de oamenii străzii, nevoiașii care pentru al treilea an consecutiv sunt găzduiți și îngrijiți de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. Le-a oferit o masă caldă, haine și cozonaci care le-au fost împărțite celor 35 de suflete aflate în această noapte în adăpost“, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială.

„Am adus peste 250 de articole de îmbrăcăminte, peste 70 de porții de hrană, inclusiv cozonaci, fructe, sucuri pentru ei, dar ceea ce este mai important, doamna directoare (n.r. – Rodica Cojan) m-a rugat să le aduc lenjerie de corp. Este cu noi și o maică călugăriță care este medic și vedem dacă sunt și probleme de sănătate. Suntem în legătură foarte bună de patru ani de când sunt aici, sunt de-al casei în aceste adăposturi de noapte. Nu este nimic excepțional, pentru mine este normalitate, și ar trebui cât mai des să facem astfel de acțiuni, pentru că vedeți că acești oameni sunt părăsiți, sunt oameni ai străzii. Mă bucur că se prevede ca în viitor să fie mutați din spațiul acesta și nădăjdui să fie în condiții mai umane. Mă uit și văd o saltea liberă și mă gândesc că poate locul meu ar fi fost acolo dacă n-aș fi avut o șansă în viață, să pot să fac un pic de școală, așa că nu putem să trecem pe lângă România suferinței închizând ochii. N-aș putea să privesc raze de soare dacă nu m-aș apleca asupra acestor oameni, n-aș putea să mai țin o predică, să vorbesc, dacă cuvintele nu au și acoperire prin fapte”, a spus Mitropolitul Banatului.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.