A murit tânărul profesor care a pus „Troia din Banat” pe harta...

A murit tânărul profesor care a pus „Troia din Banat” pe harta arheologiei mondiale

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1411113656">

Un important arheolog din vestul țării a murit, aseară, în urma unei grele suferințe, la vârsta de 47 de ani. Este vorba de Alexandru Szentmiklosi, șeful Secției de Arheologie a Muzeului Național al Banatului, a cărui inimă a încetat să mai bată după ce a fost diagnosticat cu o boală cruntă.

Szentmiklosi a avut un rol important, în ultimii ani, în popularizarea fortificației de la Cornești, o așezare contemporană cu legendara Troia. „A demonstrat că lângă Timișoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporană cu perioada Războiului Troian. A reușit să redeschidă șantierul de la Cornești – Iarcuri ce a stat neatins aproape un secol. A scos la iveală artefacte prețioase, a adus specialiști din toată lumea să studeieze enigmele vechii cetăți. Era Doctor în Istorie, cu stagii de pregătire la Berlin, Würzburg, Padova și București, membru în Comisia Națională de Arheologie”, a informat Muzeul Național al Banatului, pe pagina de Facebook.

În total, Alexandru Szentmiklosi a deschis și săpat în peste 30 de șantiere.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face la Capela Funeralia TM, de pe bulevardul Liviu Rebreanu, nr, 98, iar înmormântarea va avea loc marți, la ora 13.00, cimitirul din Freidorf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.