Niciun vinovat în cazul celor doi mineri morți în vestul țării în...

Niciun vinovat în cazul celor doi mineri morți în vestul țării în toamna lui 2017. Ce decizie a fost luată

0
DISTRIBUIȚI

Nimeni nu este vinovat de moartea celor doi mineri care, în toamna anului 2017, au murit în Mina Lupeni, din județul Hunedoara, după ce au fost surprinși de un mal de pământ.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, procurorul Darius Roman, ne-a declarat că dosarul privind accidentul de la Mina Lupeni a fost clasat.

„În luna decembrie 2018 s-a dat o soluție de clasare a dosarului.


Soluția a fost dată de procurorul de caz, în baza articolului 16, litera b, din Codul de procedură penală. Moștenitorii victimelor pot face plângere împotriva soluției, aceasta este procedura”, a afirmat procurorul Darius Roman.

Articolul, litera b, prevede că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. În urma accidentului produs în Mina Lupeni, au fost anchetate trei persoane. Este vorba de fostul director al Complexului Energetic Hunedoara, Cosmin Chiuzan, fostul inginer şef cu producţia, Cristian Balea, şi fostul director al Minei Lupeni, Daniel Brânzan.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc în luna octombrie 2017, când opt mineri au reuşit să se salveze, însă patru au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran. Doi dintre ei au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.