Nicolae Robu: „Primăria Timișoara rămâne în categoria celor mai buni platnici, deși...

Nicolae Robu: „Primăria Timișoara rămâne în categoria celor mai buni platnici, deși în 2018 am plătit cu întârzieri”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu s-a lăudat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că deși municipalitatea a făcut plăți către firme cu întârziere în anul 2018, în continuare instituția se află în categoria celor mai buni platnici.

„Eu vă asigur că așa, cu întârzierile respective, primăria tot rămâne în categoria celor mai buni platnici. S-a dat o interpretare total greșită celor pe care eu vi le-am spus cu sinceritatea mea. Eu puteam să nu vorbesc despre asta, este o lege care spune în cât timp să faci plata. Când ai ajuns la arierate, atunci devine o problemă. Dar noi de fiecare dată când am ajuns cu anumite plăți la nivel de arierat, am făcut plățile. Imediat. Nu o să găsiți nicio firmă care să fi avut probleme din cauza Primăriei Timișoara. Acum că și pentru firme a fost mai greu ca altădată, când le plăteam a doua zi după ce erau făcute toate verificările și se dădea bun de plată… Altădată eu așa făceam.


Dar interesați-vă să vedeți dacă și în mediul privat se procedează chiar așa. Primăria Timișoara avea faima de cel mai bun platnic, pentru că plăteam, repet, toate plățile semnificative erau în condeiul meu”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai adăugat că în anul 2018 nu s-ar fi făcut plăți cu „întârzieri grave”, astfel că relația municipalității cu firmele ar fi fost foarte bună.

„În fiecare dimineață eu am un tablou de bord cu absolut tot ce este bun de plată, înainte aveam numai lucrurile semnificative. În anul 2018 am extins la absolut orice plată și dacă înainte plăteam, repet, a doua zi, pe parcursul anului 2018 am plătit cu anumite întârzieri, dar niciodată grave și când o anumită firmă îmi spunea că are de plătit un furnizor, că altminteri nu știu ce se întâmplă, devenea o prioritate în momentul acela. Relațiile au fost foarte bune cu toate firmele, care s-au dovedit a fi firme serioase. M-am străduit mereu să plătesc cât mai prompt și tocmai de aceea am și vorbit despre faptul că nu mai pot plăti la fel de prompt ca înainte, nu că am fi intrat într-o dificultate. Văd că unii au scris că primăria este în incapacitate de plată sau bazaconii de genul acesta, nici vorbă de așa ceva. Sau că nu am avut operator de deszăpezire din cauză că nu am avut bani. Nici vorbă. Știți că am făcut licitația, nu poți face licitația dacă nu ai bani. Am gestionat finanțele cu succes și în anul 2018, când a fost mult mai greu ca altădată, fără probleme”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.