Noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara, finalizat până la sfârșitul...

Noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara, finalizat până la sfârșitul acestui an. Câți bani a promis Ministerul Sănătății

0
DISTRIBUIȚI

spitalul de copii

Noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara va fi realizat până la sfârșitul acestui an. Cel puțin asta susține Nicolae Robu, care i-a solicitat, în această seară, ministrului Sănătății să contribuie la finalizarea clădirii cu sume de bani.

Potrivit primarului Timișoarei, construcția este realizată în proporție de 65%, iar pentru finalizarea ei ar mai fi nevoie de 22 de milioane de lei. Nicolae Robu a fost întrebat de către ministrul Sorina Pintea, în timpul vizitei de la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” câți bani ar dori să primească de la Guvern în acest an, iar edilul a precizat că 20 de milioane de lei. În zadar a cerut primarul Timișoarei, pentru că ministrul Sănătății i-a transmis că va putea sprijini proiectul cu 15 milioane de lei. Astfel, restul de șapte milioane de lei ar urma să fie alocați din bani din bugetul local.

„Ne trebuie 50 de milioane pentru echipamente. Eu știu că ministerul este orientat pe echipamente, pe dotare.


Putem înțelege atunci și o formulă de genul acesta, noi ne angajăm la mai mult pe partea de construcție, dar vă rog să aveți în vedere dotarea, fiindcă asta ne depășește. Vom fi Capitală Europeană a Culturii în 2021, noi nu putem încălca bugetul local cu atâtea cheltuieli, mai ales că acest spital deservește o jumătate de țară. Eu am făcut astăzi o explorare pe toate nivelurile, inclusiv pe acoperiș am fost, unde e zona tehnică. Am văzut, lucrările sunt avansate. Avem acum o licitație care nu permite efectuarea unor lucrări de finisaj, până după ce se finalizează acea licitație și se face achiziția de rigoare. Pentru că au lipsit din proiectul inițial niște lucruri moderne, în ceea ce privește partea tehnică și noi am zis că este păcat să nu facem un spital la cele mai înalte cote și preferăm o anumită întârziere, decât să fușărim, decât să iasă ce iese. Drept urmare, nu mă angajez la un termen mai scurt, dar hai să zicem, până la jumătatea lui decembrie 2019 va fi gata totul. Exteriorul va fi gata în maxim două luni, depinde și de vreme”, a declarat Nicolae Robu.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a precizat că își dorește ca noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara să fie finalizat într-un timp cât mai scurt.

„Eu îmi doresc să terminăm acest spital cât de repede, de aceea anul trecut am făcut primul pas, tocmai pentru a putea ajuta municipalitatea. Dar acum e nevoie de ceva mai mult. Este vorba să ne pregătim pentru procesul de dotare, pentru că lucrările se vor termina și vom sta 4 – 10 ani pentru că n-avem dotare. Când este vorba de investiții majore în sănătate, zona de pediatrie în mod deosebit, nu există problema bugetului. Așa cum am promis că achiziționăm incubatoare, avem în buget, putem achiziționa 1.000 de incubatoare pentru România în acest an. Dar și pentru acest spital, în momentul în care procedurile sunt gata, există finanțare. Ministerul Sănătății va aloca 15 milioane de lei”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.