Pericol pentru sute de afaceri din Timiş. De ce riscă să fie...

Pericol pentru sute de afaceri din Timiş. De ce riscă să fie radiate automat din registrul firmelor

0
DISTRIBUIȚI

Câteva sute de mici patroni din Timiş sunt în pericol să rămână fără afaceri dacă nu se grăbesc să-şi rezolve problemele legate de intrarea în vigoare a noutăţilor legislative legate de activitatea înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului. Vorbim despre cei care au înregistrată o întreprindere individuală sau sunt persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi comerciale. Dacă acestea au înregistrate mai mult de cinci coduri de activitate sau mai mult de trei persoane angajate cu contract şi nu se aliniază noilor prevederi, ele vor fi radiate automat. Conform datelor prezentate de Oficiul Registrului Comerţului, în Timiş sunt 674 de PFA şi 115 întreprinderi individuale care sunt pe „lista neagră”. Firmele vizate au avut la dispoziţie doi ani de zile, care vor expira pe 17 ianuarie, pentru rezolvarea problemelor.

Pe 17 ianuarie 2019, expiră perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr.


182/2016 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Astfel, potrivit actului normativ mai sus menţionat, „PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce „întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”. În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.