Primăria Timişoara, informată despre problemele pistelor de biciclete din oraş. Sunt necesare...

Primăria Timişoara, informată despre problemele pistelor de biciclete din oraş. Sunt necesare reparaţii imediate în zeci de locuri

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a primit din partea celor de la Verde pentru Biciclete o listă foarte de clară de investiţii pe care ar trebui să le realizeze în aşa fel încât infrastructura destinată circulaţiei pe două roţi să progreseze în oraşul de pe Bega.

După ce a motivat că nu cunoaşte concret care este situaţia pistelor, la finalul anului trecut municipalitatea a primit cadou de la VpB o analiză amănunţită şi extrem de clară asupra situaţiei acestor trasee. Prin proiectul „Vrem Piste!”, Verde pentru Biciclete a creat o bază de date bazată pe informaţi strânse din teren de voluntarii organizaţiei. Timp de șapte luni aceştia au lucrat la realizarea unui sistem de evaluare a infrastructurii velo din Timișoara. Bazat pe standarde internaționale, dar adaptat la situația locală, standardul VPB a fost folosit pentru evaluarea a peste 100 de kilometri din infrastructura velo de pe raza municipiului Timișoara.

Ana Munteanu, reprezentanta VpB, a prezentat informaţiile colectate către primărie şi spune că a primit cu bine acest proiect şi că a anunţat că infrastructura velo va fi în prim planul administraţiei în noul an.


Având în vedere dialogul purtat de VpB şi primărie în luna decembrie, organizaţia a oferit municipalităţii o listă clară a investiţiilor necesare în domeniul circulaţiei pe biciclete, dar şi a pistelor care necesită lucrări urgente.

„Aveam nevoie de un punct 0 de la care să pornim, aveam nevoie să cunoaștem situația actuală pentru ca astfel să ne formulăm cât mai articulat cererile și totodată să putem monitoriza, obiectiv, situația infrastructurii velo din Timișoara. Totodată a ținut să precizeze că în anul 2019 infrastructura velo o să fie pe lista priorităților administrației pe care o conduce ”, a declarat Ana Munteanu, program manager VPB.

În urma întâlnirii din decembrie, primarul a cerut o listă cu 10 obiective realizabile în perioada următoare, iar după o consultare internă și o analiză atentă asupra modului în care s-a comunicat până acum cu PMT, echipa Verde pentru Biciclete a formulat o serie de cereri menite să stea la baza unei colaborări durabile cu administrația locală. „Considerăm absolut necesar acest dialog deschis între administrația locală și comunitatea bicicliștilor. Dacă cei din PMT au nevoie de «oamenii din teren» pentru a lua decizii sănătoase în birouri, timișorenii au nevoie de decidenți care să fie deschiși și să înțeleagă nevoile reale ale utilizatorilor de mijloace de transport alternativ. Îmi imaginez că noi toți tragem la aceeași căruță și ne dorim să avem un oraș unde traficul nu ne mai mănâncă atât de mult din timp, unde aerul are o o calitate mai bună și unde oamenii sunt sănătoși. Sper că tragem cu toții în direcția corectă”, a mai spus Ana Munteanu, program manager VPB.

Organizaţia care susţine utilizarea bicicletelor a făcut efectiv temele primăriei din acest domeniu, a realizat documentaţiile aferente investiţiilor, o listă a reparaţiilor şi extinderilor necesare, proiecte pentru piste în zona Piaţa Consiliul Europei sau Openville, extinderile necesare la capetele actualelor piste.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.