Primarul Robu despre ratarea finanțării pentru 50 de noi vehicule: „Nu sunt...

Primarul Robu despre ratarea finanțării pentru 50 de noi vehicule: „Nu sunt fan al troleibuzelor, nu e o tragedie”

4
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu nu consideră că ratarea finanțării pentru cele 50 de troleibuze electrice, în valoare de peste 20 de milioane de euro, ar reprezenta o tragedie. Mai ales că primarul Timișoarei spune că nu mai vrea să extindă rețeaua de troleibuze, nefiind un fan al acestor vehicule.

Vă reamintim că municipalitatea a depus, anul trecut, un proiect în valoare de peste 20 de milioane de euro, la Administrația Fondului pentru Mediu, în vederea achiziționării troleibuzelor cu motor electric. Doar că finanțarea a fost ratată, pentru că șase pagini din documentația depusă nu aveau ștampila “conform cu originalul”.


În aceeași situație s-au aflat și orașele Cluj-Napoca, Constanța sau Iași. Nicolae Robu declara că, de fapt, nu s-a dorit alocarea banilor către orașul nostru și îi acuza pe reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu că nici măcar nu s-au sinchisit să anunțe primăria cu privire la decizia luată, pentru a putea depune contestație în timp util.

Se pare că celelalte orașe care au ratat finanțarea au fost informate despre această situație și au depus contestație. Însă, potrivit primarului Timișoarei, nicio contestație nu a fost admisă.

„Am văzut că s-au respins toate contestațiile, pentru toate orașele. Este revoltător ca fapt în sine mai mult decât orice. Eu vă spun sincer, nu sunt fan al troleibuzelor, pentru că, după părerea mea, epoca lor este spre apus. Au apărut autobuzele electrice, care au autonomie din ce în ce mai ridicată, randament din ce în ce mai bun și au toată flexibilitatea. Dar dacă era să le primim pe gratis, le-aș fi primit bucuros. Dar o tragedie nu este pentru oraș, pentru că nu am de gând să mai umplem orașul cu alte fire, cu alți stâlpi pentru a extinde rețeaua de troleibuze. Fiind primite pe gratis, le-am fi folosit să înlocuim ce avem mai vechi, erau binevenite, că erau pe gratis”, a declarat Nicolae Robu.

Între timp, Primăria Timișoara încearcă să primească 44 de autobuze electrice, de la Ministerul Dezvoltării, a căror valoare se ridică la aproape 27 de milioane de euro.

4 COMENTARII

  1. Trist mesaj si iresponsabil. Daca lui nu-i place nici noua sa nu ne faca placere. Egocentrist, si arogant . Sa vedem ce proiecte mai pierde pe banda rulanta onorata Primarie cu frumoasele asistente ale domnului primar. Transportul in comun e jalnic ca o oglinda urata a pletosului. Cand e ultima zi cand pot sa imi platesc impozitele???

  2. Nici e n-as fi daca mi-ar da primaria mercedes cu sofer. Omu e cretin rau de tot. El vrea tramvaie cu baterie sa tina cat o tesla v3 la 3milioane bucata. Da niste troleibuze la o zecime de pret nu-s bune. Electrice, nu polueaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.