Primarul Robu despre trotuarele transformate în patinoar: „A lapovițat, nu a existat...

Primarul Robu despre trotuarele transformate în patinoar: „A lapovițat, nu a existat capacitate de a interveni mai mult”

1
DISTRIBUIȚI

trotuar patinoar

Mobilizare slabă din partea reprezentanților Primăriei Timișoara în ceea ce privește curățarea trotuarelor, ieri, astfel că acestea s-au transformat în adevărate patinoare. Prin urmare, zeci de oameni au ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale, după ce au alunecat pe stradă.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a recunoscut, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că a existat o capacitate de intervenție limitată.

„S-a intervenit cu capacitatea de intervenție avută, capacitate limitată. Într-adevăr s-a topit zăpada, a și plouat, a lapovițat, a fost umiditate și peste noapte a înghețat. Să sperăm că am depășit perioada critică. Asta este o nerealizare, nu a existat capacitatea de a interveni mai mult.


Ducem o luptă și cu crengile care nu au fost încă strânse de pe domeniul public. Au fost adunate, dar nu au fost și ridicate”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat că este posibil ca municipalitatea să cumpere anumite utilaje pentru a interveni în iernile următoare pentru curățarea trotuarelor, precizând că cele 44 de freze de deszăpezire, cumpărate acum câțiva ani și predate consiliilor consultative de cartier, nu au fost folosite.

„Am spus-o, au fost probleme și să sperăm că nu ne vom mai întâlni cu așa ceva. Facem licitație pentru contractarea unui operator de deszăpezire. O să analizăm, nu știu dacă merge asta, analizăm dacă nu e oportun să achiziționăm câteva mijloace, nu mari utilaje, ca în situații de forță majoră să putem interveni la nivel de trotuare cu ajutorul lor. Acum câțiva ani a fost o supraestimare, a fost o eroare, am supraestimat spiritul civic. Am considerat că dacă am luat 44 de freze de deszăpezire, foarte bune pentru trotuare, curți și le-am dat consiliilor consultative de cartier, cetățenii se vor organiza în zonă și le vor transmite de la un bloc la altul, astfel încât să se facă deszăpezirea în fața blocului, în fața caselor. Din păcate, nu au fost folosite și acum, dacă facem achiziție de utilaje, nu le dăm spre folosința altora. Mă gândesc să le ținem noi și când sunt ninsori abundente, să intervenim pe trotuare, pe poduri cu forțe proprii”, a adăugat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.