Primarul Robu spune că sunt probleme în proiectul „Centura Sud”. Ce s-a...

Primarul Robu spune că sunt probleme în proiectul „Centura Sud”. Ce s-a discutat cu reprezentanții CNAIR

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că săptămâna trecută a descoperit mai multe probleme în ceea ce privește proiectul centurii de sud a Timișoarei, după ce l-a analizat în detaliu. Edilul se referă la modul în care sunt gândite intersecțiile cu drumurile actuale și cu cele avute în plan.

„Mare mi-a fost mirarea când am văzut că Drumul Boilor, acest drum care leagă Moșnița Veche de Timișoara pe o scurtătură, drum extrem de util pentru o mulțime de cetățeni care locuiesc în zona periurbană din estul Timișoarei, este pur și simplu ignorat. Dar în neregulă sunt și alte intersecții, despre care n-o să vorbesc însă, acum”, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Primarul Timișoarei a precizat că imediat l-a sunat pe directorul CNAIR și i-a spus că trebuie să poarte o discuție pe acest subiect. Astfel, acesta i-a promis că, în această săptămână, va organiza o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Timișoara și primăriilor comunelor din estul și sudul Timișoarei și ai Consiliului Județean Timiș.


Întâlnirea a avut loc astăzi, însă nu s-a stabilit nimic ferm. Potrivit edilului, și Călin Dobra, șeful CJ Timiș, s-a arătat nemulțumit de proiect.

„Ei bine, întâlnirea a avut loc astăzi și, chiar dacă la finele ei nu s-a stabilit nimic ferm, sunt speranțe că scăpările vor fi remediate. De fapt nu este vorba de scăpări, ci de o anumită filosofie avută în vedere de proiectanți, după părerea mea inadecvată contextului. Am avut o discuție și cu dl președinte al consiliului județean, care este de asemenea nemulțumit și sunt convins că, făcând corp comun toți cei interesați, vom avea, în final, câștig de cauză. Noi vrem la intersecția cu Drumul Boilor un pasaj -subteran sau suprateran -, aceasta ar fi soluția ideală. Suntem dispuși inclusiv să intrăm în parteneriat și să susținem noi financiar realizarea pasajului, numai să se facă. Am acceptat, neavând de ales, ca acest atât de important obiectiv să fie pe două benzi, nu pe patru, în logica e mai mult decât nimic, dar vrem ca măcar să se facă cum trebuie”, a explicat Nicolae Robu.

Vă reamintim că, în luna decembrie a anului trecut, a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor la Centura de Sud a Timișoarei. În acest moment, CNAIR va trebui să se ocupe de realizarea exproprierilor, iar italienii care vor construi centura să demareze proiectarea pentru care este alocată o perioadă de şase luni. Ulterior, constructorii au 24 de luni să realizeze cei 25 de kilometri ai centurii sud a Timișoarei. Valoarea contractului depăşeşte 324 milioane de lei, inclusiv TVA. Centura de Sud a Timișoarei va lega drumul spre Lugoj de drumul spre Stamora-Moravița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.