Primii timișoreni amendați pentru că nu au contract de ridicare a gunoiului....

Primii timișoreni amendați pentru că nu au contract de ridicare a gunoiului. Primarul Robu: „Nu tolerăm ca orașul nostru să fie murdar”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că a primit o situație de la Retim și ADID Timiș în ceea ce privește contractele de salubrizare. Potrivit primarului Timișoarei, 997 de imobile din Timișoara nu ar avea încheiate astfel de contracte.

„Îi rog pe timișoreni să ne ajute cu sesizările lor, asta înseamnă o abordare constructivă a lucrurilor. Încă nu s-a ajuns la o stare de curățenie care să ne mulțumească. Am luat de la Retim și ADID situația cu contractele pe care le au. Sunt 997 de imobile care nu au contract, în unele sunt zece familii sau mai multe. Poliția locală, având adresele celor care nu au contract de salubritate pentru gunoi menajer, face controale și aplică amenzi. Am cerut poliției locale să-i atenționeze și să-i lase două, trei zile pentru a-și încheia contractul.


Cine nu încheie, va fi sancționat cu amenda maximă prevăzută de lege”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că au fost date primele amenzi locuitorilor care nu au încheiat contracte pentru ridicarea gunoiului. În total, 15 persoane fizice și juridice au fost amendate cu 16.000 de lei, în total.

„Au fost acordate amenzi de 16.000 de lei și se va continua cu această abordare. Cu vorba bună am constatat că nu merge. Poliția locală va merge la toate adresele furnizate de Retim și ADID. Eu am cerut și acum, așa sunt eu, mai inimă blândă, să le dea trei zile să facă contractul.  Nu vreau ca din așa ceva să ne formăm, să constituim noi veniturile. Dacă nu înțeleg, îi vom amenda până vor înțelege. Nu tolerăm ca orașul nostru să fie murdar. Unii au zis că acum e momentul să scăpăm, că Primăria Timișoara nu mai e în ecuație. Suntem foarte fermi, să fie limpede, dar dăm trei zile la dispoziție tuturor să rezolve această problemă a contractului”, a afirmat Nicolae Robu.

Conform edilului, amenzile au fost aplicate în baza unei Hotărâri de Consiliu Local din 2007, care prevede sancțiuni pentru timișorenii care nu au încheiate contracte pentru ridicarea gunoiului.

1 COMENTARIU

  1. ROBULE, CAND O SA INTELEGI SI O SA RECUNOSTI CA IN SPATIILE PUBLICE, ADMINISTRATE DE PRIMARIE, SITUATIA ESTE MULT MAI GRAVA???
    nu pacalesti pe nimeni cu amenzile astea date unor tigani. esti un nemernic, robulache, si intr-o buna zi o sa ajungi la puscarie pentru mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.