Procuror judecat pentru abuz în serviciu după ce a amendat doi agenți...

Procuror judecat pentru abuz în serviciu după ce a amendat doi agenți de poliție care l-au oprit în trafic pentru că depășise viteza legală

0
DISTRIBUIȚI

Secția pentru anchetarea magistraților l-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu pe procurorul Laurențiu Mihai Vasilescu, cel care a amendat cu câte 5.000 de lei poliţiştii care l-au oprit în trafic și au refuzat să îl lase să plece după ce le-a menționat că e procuror.

Procurorii Secției pentru anchetarea magistraților din cadrul Parchetului General au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată pe Vasilescu Mihai Laurențiu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

„La data de 3 iulie 2018, orele 11,35, aflându-se la volanul unui autoturism, inculpatul Vasilescu Mihai Laurențiu a fost oprit în trafic pe raza localității Ciochina, jud.


Ialomița, de către un echipaj de poliție format din doi agenți de poliție din cadrul IPJ Ialomița – Serviciul Rutier, întrucât constataseră că acesta rula cu viteză mai mare cu 36 km/h decât limita legală. La solicitarea documentelor personale și ale autovehiculului la control, inculpatul și-a declinat identitatea prezentând legitimația de procuror. Din probele administrate reiese că acesta ar fi susținut că nu poate fi oprit și nici sancționat de către polițiștii rutieri care desfășoară activitate sub supravegherea parchetului la care este numit, amenințând că se va sesiza din oficiu și le va întocmi dosar penal pentru că l-au sancționat abuziv”, precizează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

În rechizitoriul procurorilor se mai arată că agenții de poliție au constatat, după verificarea documentelor mașinii, că acesta avea Inspecția Tehnică Periodică (ITP) expirată, astfel că au aplicat o sancțiune și pentru această abatere. Ulterior, în aceeași zi, au fost formulate la organele judiciare plângeri penale atât de către procuror, cât și de către agenții de poliție.

Mai târziu, la data de 2 noiembrie 2018, în calitate de procuror, Laurențiu Vasilescu a emis o ordonanță prin care a aplicat celor doi agenți de poliție rutieră o amendă de 5.000 lei (maximul legal).

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.