Protest anemic în centrul Timișoarei față de ordonanța pregătită de ministrul Justiției

Protest anemic în centrul Timișoarei față de ordonanța pregătită de ministrul Justiției

0
DISTRIBUIȚI

Un protest anemic a avut loc, în această seară, în Piața Operei din Timișoara față de ordonanța de urgență anunțată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru cei condamnați de completuri nelegale.

Doar câteva zeci de persoane s-au adunat în centrul Timișoarei pentru a protesta față de această ordonanță, asta deși pe Facebook s-au arătat interesați de eveniment peste 500.

O parte dintre manifestanți au ținut în mâini steaguri tricolore și au scandat mesaje precum „Partid de hoți și de idioți”, „Parlament penal, marș la tribunal” sau „PSD, ciuma roșie”.

„Motivul de a ieși în stradă s-a născut acum doi ani, în 2017, când au încercat să elibereze ordonanța de urgență din aceleași motive ca și acum, ca să scape penalii statului care sunt în funcții majore.


Problema este că s-a ajuns la un așa nivel de pregătire din partea lor în ceea ce priveșt legile justiției, este clar că în momentul eliberării ordonanței de urgență se va ajunge să trăiască liberi și fără niciun fel de problemă cei mai mari penali ai statului și motivul ieșirii noastre din această seară e tocmai acesta, să încercăm să trezim conștiința românilor și în același timp să împiedicăm ordonanța de urgență, faimoasă de doi ani încoace”, ne-a declarat unul dintre protestatari.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, duminică, faptul că ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. În privinţa acestei OUG, Toader a subliniat că pot fi rejudecate atât condamnările, cât şi achitările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.