Recipiente de colectare a uleiului alimentar uzat vor fi amplasate în scările...

Recipiente de colectare a uleiului alimentar uzat vor fi amplasate în scările blocurilor din Timișoara. Ce campanie se desfășoară

1
DISTRIBUIȚI

ulei uzat

Timișorenii sunt încurajați să nu mai arunce uleiul alimentar uzat în chiuvetă sau în pubele. Astfel, în perioada următoare, urmează să fie amplasate recipiente de colectare a uleiului uzat în mai multe scări de bloc sau gospodării comune din oraș. Asta după ce peste 200 de timișoreni au anunțat că doresc să facă parte din campania „Ambasador Borcanul cu Ulei”, demarată la începutul acestui an.

Proiectul inedit „Borcanul cu ulei” a fost lansat în anul 2015 de către actrița Ana Munteanu. Până în prezent, echipa proiectului, împreună cu voluntarii, au reușit să strângă mii de litri de ulei și să informeze cetățenii Timișoarei cu privire la efectele dăunătoare pe care îl are uleiul alimentar uzat nereciclat corespunzător.

Potrivit inițiatorilor proiectului, în timp ce persoanele juridice care produc ulei alimentar uzat au obligația de a încheia un contract cu o firmă colectoare autorizată, pentru consumatorii casnici nu s-au găsit încă soluții la nivel legislativ.


Astfel, majoritatea cetățenilor fie aruncă uleiul în chiuvetă, fapt care duce la deteriorare rapidă a instalațiilor de canalizare, fie îl aruncă în pubele, astfel uleiul ajungând să polueze solul.

„Cred în puterea comunității și știu că atunci când ne unim și luptăm pentru un scop comun lucrurile ne ies foarte bine. Nu cred că există un oraș mai potrivit decât Timișoara unde am putea implementa acest proiect îndrăzneț și abia aștept să putem spune că în Timișoara rata de colectare a uleiului alimentar uzat de la producătorii casnici este cea mai ridicată din România”, a afirmat Ana Munteanu, inițiatoarea proiectului „Borcanul cu ulei”.

Timișorenii care își doresc să devină „Ambasadori Borcanul cu ulei” sunt rugați să-i contacteze pe inițiatorii campaniei printr-un mesaj trimis pe pagina de Facebook „Borcanul cu ulei”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.