Ripensia a câştigat primul amical al iernii. Roş-galbenii au întrecut Fortuna pe...

Ripensia a câştigat primul amical al iernii. Roş-galbenii au întrecut Fortuna pe zăpada de la Urseni

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

Ripensia s-a impus în primul joc de verificare al iernii. În afara Timişoarei, pe un teren acoperit de zăpadă, roş-galbenii au trecut de Fortuna Becicherecu Mic, scor 3-1. Tehnicianul Alexandru Pelici a utilizat în acest test cinci jucători noi sosiţi în această iarnă. Unul dintre aceştia, Tiberiu Istrătescu, a debutat cu gol.

„Ripi” a încercat ieri să găsească mai întâi un teren în oraş pentru testul cu liderul D-Timiş, dar rând pe rând au căzut variantele Baza 2 şi apoi „Textila”. În condiţiile în care arena „Ciarda Roşie” e protejată, jocul cu Fortuna a avut loc la Urseni, unde ripensiştii au mai disputat amicale.

Nici condiţiile meteo nu au ţinut cu cele două echipe, ninsoarea căzută în ultimele 12 ore şi-a lăsat amprenta, dar până la urmă s-au consemnat patru reuşite. Echipa de ligă superioară a deschis scorul în minutul 7 dintr-un penalty obţinut de Dumiter şi transformat de Călin Toma. Trupa din Becicherecu a egalat peste alte şapte minute, prin Andrei Hodiş.

Andrei Dumiter a înscris apoi din acţiune, cu un şut deviat din marginea careului.


Astfel, după jumătate de oră de la start scorul era 2-1. Putea fi 2-2 la pauză, dar oaspeţii nu au profitat de eroarea lui Burdeţ – henţ în propriul careu. Păduraru reuşind să respingă execuţia lui Zoran Radu din penalty.

„Ripi” i-a folosit în acest joc pe nou sosiţii Andrei Tînc, Adrian Şter, Raul Şimian, Vlad Chera şi Tiberiu Istrătescu. Ultimul a şi reuşit să închidă tabela la primul meci în tricoul timişorenilor din Ciarda.

Singurul nume nou de la reunire „dispărut” e cel al portarului Alexandru Ciută, care probabil va reveni la Giarmata. Timişorenii sunt în discuţii şi cu un alt goalkeeper, Horaţiu Moldovan (21 de ani), care a fost împrumutat în tur de CFR Cluj la Energeticianul.

Vineri, Ripensia joacă un nou test, cu echipa Univ. de Vest, aflată în Liga a V-a. Nu se ştie deocamdată pe ce teren va avea loc amicalul 2, ultimul înaintea stagiului din Antalya.

Ripensia (prima repriză): Păduraru – A. Popa, Ţieranu, Hecsko, C. Toma – Burdeţ, Zaluschi – Chera, Ster, Dumiter – Mansour.

Ripensia (a doua repriză): Dobre – Străuţ, Tînc, Apro, Ardelean – Anghelina, Burdeţ (’60, Dobie) – Monea (’65, Cluci), Istrătescu, Şimian – Bădăuţă.

„A fost un foarte bun antrenament fizic, pe un teren cu zăpadă. Suntem în perioada acumulărilor fizice, astfel că nu ne interesează neapărat scorul, ci să îi vedem la lucru, în primul rând, pe cei care au venit. Trebuie să luăm o decizie în privinţa lor înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya. Jocul a fost bun, împotriva unui adversar bun. E bine că nimeni nu s-a accidentat. Le mulţumim celor de la Fortuna că au acceptat să vină să joace cu noi. Mai avem un meci vineri, după care vom trage linie şi vom anunţa lotul care vom face deplasarea în cantonamentul din Turcia. Vor fi 24 de jucători”, a declarat tehnicianul Alexandru Pelici după primul test din 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.