Ripensia a câştigat clar testul cu „sora mai mică”, UVT. Alexandru Pelici...

Ripensia a câştigat clar testul cu „sora mai mică”, UVT. Alexandru Pelici e mulţumit de toţi jucătorii noi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a câştigat astăzi şi cel de-al doilea amical al iernii. Elevii lui Alexandru Pelici au trecut cu 5-1 de formaţia CSU Universitatea de Vest, care evoluează în Liga a V-a. Pentru gruparea din Liga a II-a a marcat şi Andrei Tînc, care a semnat recent cu roş-galbenii. A fost ultima verificare a trupei din Ciarda Roşie înaintea stagiului din Antalya.

„Ripi”, care are un parteneriat cu UVT, iniţiale care se regăsesc şi în denumirea „comercială” a echipei acum, s-a întâlnit azi chiar cu formaţia „studenţească” din Judeţ, una care are însă mulţi jucători cu experienţa Ligii a III-a. Spre deosebire de jocul lui ACS Poli cu Ghiroda, de această dată sinteticul de lângă „Dan Păltinişanu” s-a prezentat bine, fără bălţi.

Prima repriză a şi fost destul de echilibrată. UVT a avut ocazii, dar scorul a fost deschis de formaţia de eşalon superior prin Hescko, în minutul 16, cu o lovitură de cap din careu în urma cornerului executat de Chera, unul dintre jucătorii noi care l-au mulţumit pe Pelici. Echipa de ligă inferioară a avut şansa să egaleze în minutul 28 după un faul în careul ripensist. Dar Ionuţ Vucea (ex-ASU Poli) a fost „ghicit” de Horaţiu Moldovan, anunţat şi el azi ca nou jucător al lui „Ripi”. Mingea parată a fost apoi reluată în bară, uşor din unghi, de către Pîrjol. Cu cinci minute înaintea încheierii primei reprize a venit rândul celeilalte achiziţii de până acum să se remarce. Andrei Tînc, la fel de liber, a punctat în mod asemănător cu colegul de linie, o lovitură de cap după o „liberă” Chera, mingea atingând şi stâlpul din stânga lui Rusu în drumul spre plasă. UVT a redus din diferenţă chiar la ultima fază înainte de pauză, când Ionuţ Vucea şi-a luat „revanşa” şi a punctat cu o reluare pe mijloc după ce a rămas singur cu portarul.

În repriza a doua lotul mai puternic a ieşit în evidenţă. Ripensia mai punctând de trei ori. Mai întâi Dumiter, imediat după reluare din pasa lui Cluci, a trimis în poarta goală după ce a depăşit în unghi şi portarul. 20 de minute mai târziu Dumiter a făcut „dubla” după o combinaţie în careul advers. În fine, cu trei minute înainte de final un fundaş al UVT-ului a ratat o preluare în propriul careu, şi-a dat mingea în propriul braţ şi s-a dictat un nou 11 metri. De această dată „specialistul” Călin Toma nu a iertat şi a stabilit scorul final.

A fost ultimul test al Ripensiei în ţară înaintea stagiului turcesc, care începe peste trei zile. „Astăzi am încheiat prima parte din această perioadă de iarnă, cea a pregătirii fizice, cu acest joc amical, pe un teren bun, pe care s-a putut pasa. Am întâlnit o echipă bună, îi mulţumim că a venit să joace cu noi. Un adversar care ne-a pus în destule situaţii probleme. Mă bucur că am reuşit să terminăm acest cantonament fără lucruri neplăcute, mă refer la starea de sănătate a băieţilor. Îi felicit, urmează a doua parte, cea a jocurilor de pregătire, în care ne axăm mai mult pe partea tehnico-tactică şi ne axăm mai mult pe problemele care există în acest moment. De când am început jocurile apare concurenţa între jucători, unul în stabilirea primului 11 cu care vom aborda campionatul”, a spus Alexandru Pelici. Tehnicianul speră ca „Ripi” să nu aibă parte de vreme nefavorabilă în Antalya: „Aşa a fost zilele trecute, sperăm să se îndrepte, sperăm să nu mergem degeaba acolo şi să fie la fel ca la noi. Vom vedea ce va fi, ne dorim să ne pregătim cât mai bine…”.

Ripensia: H. Moldovan – B. Străuţ, Tînc, Hecsko (cpt.), Ardelean – Anghelina, Burdeţ – Chera, Şter, Şimian – Bădăuţă (prima repriză); Păduraru – Ad. Popa, Ţiereanu, Apro, C. Toma – Dobie, Zaluschi – Monea, Istrătescu, Cluci – Dumiter (repriza secundă). Antrenor: Alexandru Pelici.

UVT: Rusu – Grunţă, Contescu, C-tin Popa, Popescu – Fl. Olariu, Pătraşcu, D. Băban, Ciobanu – A. Pîrjol, Vucea. Au mai intrat: Vlasici (Imbrescu) – Stănilă, M. Olariu, Meşter, P. Niţă, Totic, Brănişteanu, Ştrango, Vl.


Nicoară. Antrenor: Vlad Bura.

Îi vrea pe toţi

Alexandru Pelici e mulţumit de toţi jucătorii aflaţi în pregătire sub comanda sa. Dintre cei care încă nu au semnat, Vlad Chera pare principala ţintă iar Florin Dobie, din propria pepinieră e şi el „în cărţi” să rămână la prima echipă. „Lotul e în mare parte stabilit, sunt 24 de jucători, astăzi au fost 25, nu sunt mulţi jucători care ar trebui să cadă. Vom vedea şi în funcţie de situaţia lor contractuală, de cum se înţelege clubul cu ei şi cluburile de care aparţin. Mă refer la Vlad Chera, care apaţine de Viitorul, şi în funcţe de ce se va întâmpla vom stabili cine rămâne acasă. Din punctul meu de vedere sunt mulţumit de absolut toţi jucătorii. S-au pregătit foarte bine, sunt jucători care se pot integra la noi. În primul rând vorbesc de jucătorii sub vârstă, care au adus un plus la capitolul ăsta şi o surpriză plăcută e şi Dobie, care e jucătorul Ripensiei, născut 2001. Nu aşteptăm întăriri în Antalya, aşteptăm să ne edificăm asupra primului 11 şi să vedem dacă într-adevăr va mai fi nevoie de un jucător, pe ce poziţie e nevoie. Sper să ne ajute vremea, adversarii cu siguranţă sunt puternici, avem deja trei jocuri plus al patrulea de care am vorbit…”, a conchis Alex Pelici.

Mansour a absentat astăzi. Cu „Ripi” se mai pregătesc Raul Şimian, Ad. Şter şi Tiberiu Istrătescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.