Robu neagă dezastrul din parcurile Timișoarei după zăpada de acum trei săptămâni....

Robu neagă dezastrul din parcurile Timișoarei după zăpada de acum trei săptămâni. Ce le transmite jurnaliștilor care prezintă realitatea

0
DISTRIBUIȚI

Ca după război. Așa arată Parcul Civic, aflat chiar în centrul Timișoarei. Deși au trecut trei săptămâni de la ninsoarea puternică care a făcut prăpăd în județul Timiș, parcul este plin de crengi și copaci rupți, semn că nimeni nu s-a sinchisit să le adune.

O astfel de situație poate fi observată și în parcul dintre B-dul Vasile Pârvan și malul Begăi, de lângă Pasajul Michelangelo. De altfel, în zonă, un copac a căzut chiar pe pontonul realizat pentru îmbarcarea și debarcarea  celor care circulă cu vaporașele. Nici acest pom se pare că nu a fost observat de reprezentanții municipalității, în condițiile în care, pe perioada iernii, ambarcațiunile nu circulă pe Bega. Nici Parcul Botanic nu a arătat mai bine, însă, în această săptămână, o mână de voluntari l-au curățat de crengi și copaci rupți.

Pe de altă parte, Nicolae Robu se laudă că a reușit, în urma sesizărilor făcute de timișoreni pe Facebook, să rezolve zeci de situații în ceea ce privește mizeria și grămezile de crengi, unele chiar dacă nu ar fi în responsabilitatea primăriei.

“Iată, stimați timișoreni, stadiul la zi al rezolvării sesizărilor dv privind mizeria din orașul nostru. În sinteză, lucrurile stau astfel: Din cele 65 de sesizări înregistrate, 45 -adică: 70%- au ca obiect gunoiul casnic, deci nu intră în răspunderea Primăriei, conform diviziunii muncii și responsabilităților în noul sistem, impus de Comisia Europeană. Totuși, de dragul orașului și din respect pt dv, ne-am întrecut prerogativele și ne-am implicat, extracontractual, reușind o mobilizare a Retim care a făcut ca la ora actuală 31 din cele 45 de sesizări să fie rezolvate, conform tabelului. Asta înseamnă cca 70%! Diferența de 20 de sesizări din cele 65 -adică: 30% din total- se referă: 4 dintre ele -adică: 6%- la coșuri de gunoi neridicate, deci la ceva de care răspunde Primăria, prin Horticultura și toate 4 au fost rezolvate. 16 dintre ele -adică: 24%- la grămezi de crengi, deci de asemenea la ceva de care răspunde Primăria; la ora actuală, 50% dintre acestea sunt și ele rezolvate”, a scris edilul, pe Facebook.

În final, Nicolae Robu a atacat din nou presa, precizând că și TVR-ul realizează știri la “comandă politică”, și le-a transmis “tonomatelor de minciuni să le fie rușine”.

“Pe fondul acestor eforturi și progrese ale noastre, ajutați de dv, în a ajunge la o curățenie exemplară în orașul nostru, tonomatele de minciuni continuă propaganda negativă.


Iar la comandă politică, a început și TVR! Să le fie rușine, tuturor! Încă o dată eu garantez: Timișoara va fi în curând un oraș cu curățenie impecabilă! Cu ajutorul Facebook-ului, al camerelor video și, mai important decât orice, cu ajutorul dv, al celor ce iubiți orașul și sunteți preocupați de rezolvarea problemelor lui, nu de promovarea lui negativă, ca cei ce nu sunt demni să-i fie cetățeni”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.