Robu: Timișoara are cea mai mică poluare a aerului dintre orașele de...

Robu: Timișoara are cea mai mică poluare a aerului dintre orașele de top din România

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a postat, astăzi, un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că, potrivit unor măsurători realizate de stațiile unui sistem patronat de Organizația Mondială a Sănătății, Timișoara ar avea cea mai mică poluare a aerului dintre orașele de top ale României, după populație, chiar dacă mizeria de pe străzile orașului ar putea să-l contrazică.

„Așa cum se întâmplă și când e vorba de volumul investițiilor străine, de volumul exporturilor, de PIB-ul pe cap de locuitor, de numărul turiștilor străini, de numărul angajaților din sectorul IT, de mari proiecte publice, etc., etc., așa se întâmplă și la capitolul poluarea aerului: Timișoara stă prost în presă, dar excelent după cifrele oficiale, obiective! Da, mult hulita Timișoara, orașul în care Primarul din ultimii șase ani a refuzat orice investiție poluatoare, oricât de puțin ar fi poluat ea -inclusiv una de 15 milioane de euro-, pune presiune continuă pe poluatorii moșteniți și a modernizat radical infrastructura de mobilitate, este, la ora actuală, după măsurătorile permanente făcute de stațiile sistemului internațional de monitorizare a aerului, patronat de Organizația Mondială a Sănătății, pe primul loc la calitatea aerului între toate orașele de top ale României!”, a scris primarul Timișoarei pe Facebook.

Nicolae Robu a postat și clasamentul orașelor din România, la calitatea aerului.


Astfel, aflăm că „orașul nr. 1 după populație, cu 2.104.967 locuitori, Bucureşti: -oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 120% mai mare decât pragul admis. Orașul nr. 2 după populație, cu 371.889 locuitori: -oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 130% mai mare decât pragul admis. Orașul nr. 3 după populație, cu 331.004 locuitori, Timişoara: – oraș nepoluat. Orașul nr. 4 după populație, cu 323.108 locuitori, Cluj: -oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 100% mai mare decât pragul admis. Orașul nr. 5 după populație, cu 315.394 locuitori, Constanţa: -oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 30% mai mare decât pragul admis”.

În final, Nicolae Robu a ținut să precizeze că timișorenii care locuiesc în apropierea marilor fabrici poluatoare sunt nemulțumiți de situația actuală și și-ar dori aer curat, urmând să se facă pași importanți în acest an.

„Evident că noi, timișorenii, suntem nemulțumiți cu ce avem -mai ales cei ce locuim aproape de Continental / Cauciucuri, de Dalli / Detergenți și de Azur / Vopsele- și vrem un aer mult mai curat! Și îl vom avea! Drumul bun pe care ne-am înscris de 6 ani va fi continuat! În 2019, aveți încredere, stimați timișoreni, vom ajunge să ne mândrim și la capitolul calitatea aerului și la capitolul curățenie, unde am avut probleme, odată cu schimbarea sistemului”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.