România inventivă. Cum deszăpezesc drumurile localnicii unui sat de munte uitat de...

România inventivă. Cum deszăpezesc drumurile localnicii unui sat de munte uitat de autorități FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Localnicii unui sat de munte au decis să nu mai aştepte mila autorităţilor şi au deszăpezit pe cont propriu drumul judeţean care traversează aşezarea, a transmis adevarul.ro.

Satul Luncşoara din comuna hunedoreană Vorţa este traversat de DJ706B, însă localnicii s-au săturat să aştepte intervenţia utilajelor de deszăpezire şi au decis să se descurce pe cont propriu. Au curăţat drumul acoperit de zăpadă cu plug din lemn, pe care l-au construit în gospodăria unei familii. Triunghiul de scânduri a fost ataşat cu lanţuri unei maşini de teren şi tras pe uliţe. Și dacă această modalitate nu este nouă, hunedorenii au venit cu o idee nouă pentru ca deszăpezirea să fie eficientă: oamenii au montat băncuţe pe triunghiul de lemn, pe care s-au aşezat câte patru – cinci săteni, greutatea acestora ajutând la înlăturarea zăpezii. Când ajung în faţa pantelor, localnicii coboară de pe plugul de lemn şi încep să îl împingă, pentru a putea desfunda drumul.

Instalaţia improvizată de deszăpezire este utilă, spun sătenii, şi face loc pentru câte o maşină prin zăpada care are acum circa 40 de centimetri. În satul Luncşoara trăiesc mai puţin de 20 de familii, care în fiecare an au parte de ierni grele.


Locul aflat între Valea Mureşului şi Munţii Zarandului este înconjurat de păduri întinse.

Sursa foto: adevarul.ro

1 COMENTARIU

  1. Asa dezapezeam curtea unitatii militare.Cu bancuta trasa de cativa camarazi.Dar de unde sa stiti voi generatiile astea de clienti ai farmaciilor de mici?Generatii de barbatusi epilati si pensati?
    Ati crezut ca s-a inventat apa calda vazand cativa barbati cu initiativa.Nu,nu e nou nimic.Pentru aia de peste 40 de ani.Pentru ailalti,totul e de necrezut…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.