Primul joc oficial din 2019, primul derby. SCM Politehnica e pregătită să...

Primul joc oficial din 2019, primul derby. SCM Politehnica e pregătită să doboare campioana Dinamo şi pe teren propriu

0
DISTRIBUIȚI

Handbaliştii alb-violeţi au parte în primul duel al anului în Liga Zimbrilor de o întâlnire cu „eternul duşman”. Dinamo Bucureşti vine la Timişoara după ce în tur a cedat acasă cu SCM Politehnica şi nu se află în fruntea clasamentului, dar totodată alb-roşii au obţinut rezultate remarcabile în Liga Campionilor. Bănăţenii speră la rândul lor să înrerupă seria de nereuşite pe teren propriu cu trupa din Capitală.

„Jucăm cu campioana ligii din ultimii trei ani. E o partidă foarte dificilă, în ultimii doi ani am câştigat la Bucureşti cu Dinamo, am făcut surpriza, dar acasă până acum mereu am jucat bine, dar nu am câştigat… Dinamo are o echipă şi mai bună, prin ultimele veniri, a demonstrat acest lucru în Supercupă şi în Liga Campionilor, a jucat foarte bine şi are jucători foarte buni. Extrema stângă, francezul (n.r. Descat), Negru, trei pivoţi, toţi de peste doi metri înălţime, … precum Savenco şi Szasz… Interii sunt handbalişti fenomenali. Îi respectăm mult. Trebuie să dăm 100% şi în atac şi în apărare, asta e clar, trebuie să fim foarte bine pregătiţi în toate compartimentele pentru a câştiga”, a declarat Pero Milosevic, tehnicianul lui Poli.

SCM Poli a parcurs un presezon în care a obţinut doar victorii, ultima, în Serbia, la Kikinda.


Cîmpan s-a recuperat după ultima accidentare, în timp ce Dragas nu e 100% apt. De asemenea probleme de ordin medical mai sunt cu Irimescu, în recuperare după operaţia de la genunchi. O absenţă importantă pentru duelul de joi va fi portarul Kocic, care a primit „permisie” pentru a sta acasă, alături de soţie, care urmează să nască.

„Publicul ne ajută de obicei contra lui Dinamo, în mod special Timişoara gustă o victorie împotriva lui Dinamo, mai mult ca în faţa oricărui club”, a remarcat Milosevic. Poliştii au un program încărcat în continuare: „Urmează apoi un meci greu la Buzău, au luat doi jucători, apoi acasă în şapte zile cu Călăraşi, nu va fi uşor, toţi sunt pregătiţi în această perioadă… Dar vom munci din greu pentru a câştiga aceste partid”.

„Suntem entuziaşti deoarece am început partea a doua a campionatului şi jucăm împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din România, sunt campioni în ani consecutivi şi mă aştept la un meci bun. Suntem într-o formă bună şi toţi suntem montaţi pentru acest meci. Dacă vom câştiga vom fi într-o situaţie foarte bună, începem cu Dinamo şi apoi le luăm pe rând… dar împotriva lor va fi un joc dificil şi sper să obţinem maximum. Am jucat cinci meciuri de pregătire şi toate au fost câştigate, e important pentru noi, am avut mici probleme medicale, dar acum suntem apţi… Anul trecut am câştigat acolo şi am pierdut aici, nu am o explicaţie, poate e şansa să schimbăm acest lucru”, a conchis şi Filip Marjanovic, principalul marcator al alb-violeţilor.

Partida SCM Politehnica – Dinamo se dispută joi, de la ora 17.30, în Sala „Constantin Jude”. Meciul contează pentru runda a 15-a a Ligii Zimbrilor. Alb-roşii sunt la un punct în spatele bănăţenilor, dar au şi un joc mai puţin. Timişorenii au adunat 25 de puncte în primele 14 etape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.