SCM Timişoara confirmă în Grupa Roşie. Alb-violeţii au bătut campioana Oradea, la...

SCM Timişoara confirmă în Grupa Roşie. Alb-violeţii au bătut campioana Oradea, la ea acasă, după un final incandescent

0
DISTRIBUIȚI

„Leii din Banat” au avut parte de un nou duel tare cu „leii orădeni”. După ce în prima etapă din Top 6 au câştigat cu liderul din Sibiu, în această seară SCM Timişoara s-a impus chiar pe terenul deţinătoarei titlului, CSM Oradea. A fost un 88-85, pe muchie, pentru baschetbaliştii alb-violeţi după o serie de realizări de la distanţă.

Bănăţenii au arătat o formă bună încă din primul sfert, acontat cu 27-25. Deşi au avut doar zece oameni înscrişi pe foaia de joc, vizitatorii au făcut un meci mare pe Crişul Repede. Orădenii au revenit în cel de-al doilea sfert pe tabelă şi aveau un avantaj de trei puncte la pauză (44-41). Dar echilibrul a fost restabilit după cea de-a treia pătrime. Una după care SCM-ul reuşise să restabilească egalitatea.

Sfertul final a început de la 67-67.


Şi, deşi s-au desprins la şase puncte, în urma triţei lui Vukosavljevic, omul meciului şi în această seară pentru formaţia pregătită de Cristian Bota, timişorenii au fost „răsturnaţi” rapid după un „segment” 10-0 conturat prin coşul lui Richard. Până la final însă, cu excepţia „liberelor” aceluiaşi Vukosavljevic, care şi-a adus echipa pe plus (85-83), loviturile SCM-ului au venit de la distanţă. Pesakovic, Diculescu – forte la acest capitol – şi Komatina, au dat lovituri în blindajul gazdelor, în condiţiile în care CSM-ul a ratat şansa de a duce partida măcar în prelungiri la aruncarea lui Ginyard din final.

Cel mai bun marcator al SCM-ului a fost Vladan Vukosavljevic, autor a 27 de puncte (plus 8 recuperări). Ceilalţi marcatori ai bănăţenilor au fost: Diculescu (11 puncte), Stojadinovic (3), Randolph (12), Brown (11), Baciu (4), Komatina (8) şi Pesakovic (12). De partea cealaltă CSM Oradea a punctat cel mai mult prin Kristopher Richard, coşgheterul întâlnirii, cu 32 de puncte.

Următorul joc pentru SCM Timişoara va fi duminică, 3 februarie, de la ora 20.00, pe teren propriu cu U-BT Cluj. Bănăţenii sunt cel puţin temporar pe locul 5, cu 23 de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.