Start-surpriză în Grupa Roşie: SCM Timişoara a învins liderul CSU Sibiu

Start-surpriză în Grupa Roşie: SCM Timişoara a învins liderul CSU Sibiu

0
DISTRIBUIȚI

SCM Timişoara a realizat o mică surpriză chiar în primul meci din noua fază a Ligii Naţionale. Din postura de a şasea clasată la începutul Grupei Roşii, „Leii din Banat” au depăşit-o pe CSU Sibiu, ocupanta primului loc, scor 86-79 (50-48)!

Ardelenii porneau mari favoriţi pe Bega la startul grupei dedicate locurilor 1-6, mai ales prin faptul că cele două se aflau la extremele acestei noi ierarhii. Primul sfert a decurs oarecum conform aşteptărilor, Sibiul s-a desprins prima pe tabelă (7-15), dar bănăţenii au revenit şi „au ţinut aproape”. Oaspeţii conduceau cu 27-25 după ce la un moment dat gazdele egalase la 20-20. Sfertul 2 a fost de asemenea foarte strâns, dar SCM-ul a ieşit pe „plus”.


Iar la jumătatea timpului s-a consemnat avantaj pentru timişoreni: 50-48.

Sfertul 3 a avut aparent o desfăşurare excelentă pentru baschetbaliştii alb-violeţi, care au avut chiar +8 după cea de-a treia triţă a lui Stojadinovic. Totuşi, această parte a jocului avea să fie şi cea mai echilibrată (19-19 pe sfert) iar diferenţa era fragedă înaintea pătrimii finale (69-67). Punctele au venit mai greu în ultimele zece minute, dar „leii” au greşit mai mult şi le-au permis vizitatorilor să preia conducerea prin Philmore, scor 74-73 pentru CSU când mai erau patru minute de joc. Apoi Baciu a readus SCM-ul în avantaj iar Popa Calotă a urcat diferenţa la cinci puncte: 79-74. A urmat o perioadă mai puţin bună pentru sibieni şi timpul a trecut în favoarea luil Vadan Vukosavljevic şi compania. Acesta din urmă marcând şi coşul de 81-74. Deşi au mai avut o şansă de a reveni, ardelenii şi-au greşit paşii pe final şi diferenţa a crescut.

Cei mai buni marcatori ai timişoreilor au fost Stojadinovic, Randolph şi Pesakovic, toţi trei cu câte 14 puncte. Ceilalţi realizatori ai SCM-ului au fost: Diculescu (5 puncte), Vukosavljevic (7), Brown (9), Coconea (2), Komatina (4), Popa Calotă (11) şi Baciu (6). De partea cealaltă, Randall Falker a fost cel mai bun marcator al Sibiului şi al întâlnirii, cu 18 puncte marcate.

În urma acestui rezultat bănăţenii trec cel puţin temporar pe locul 5, cu 21 de puncte.

Următorul joc al „leilor” în Grupa Roşie va fi sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 20.00, pe terenul lui CSM Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.