Se caută din nou familii de împrumut pentru copiii părăsiți de părinți...

Se caută din nou familii de împrumut pentru copiii părăsiți de părinți din Timiș. Cum vă puteți înscrie

1
DISTRIBUIȚI

Se caută asistenți maternali profesioniști care să aibă grijă de micuții din județul Timiș părăsiți de părinți. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș anunță că dă startul unui nou curs de formare a acestor asistenți.

“Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare”, informează DGASPC Timiș.

Persoanele interesate sunt așteptate pentru a depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș, P-ta Regina Maria, nr. 3, Timișoara. De asemenea, la cererea de evaluare vor fi anexate un curriculum vitae al solicitantului, copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș), copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite, cazier judiciar și adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

În urma depunerii cererii, angajatii din cadrul DGASPC Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică.


Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document.

Cursurile de formare profesională vor fi  organizate  la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore. Cursul este gratuit, iar persoanele care doresc să îl urmeze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să prezinte garanţii morale şi materiale pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce le revin referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament; să aibă în folosinţă legală o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament; să aibă minim studii medii absolvite – cu diplomă.

Conform legii, nu pot deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care: au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni; au fost decăzuţi din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

1 COMENTARIU

  1. Daca ar avea un piculet de inima, ar pune bietii copilasi in familii de plasament care vor sa-i adopte, daca devin adoptabili, nu in „familii de imprumut”, unde sunt „obiectul muncii” si de unde marea majoritate ajung in institutii si apoi pe strazi. Nu toti asistentii maternali sunt asa, dar, din pacate, majoritatea sunt. Si daca ei, cei responsabili de soarta acestor copii ar avea vreo ramasita de constiinta i-ar face adoptabili in loc sa-i lase sa imbatraneasca in sistemul care-i da afara distrusi. Dar nu, cei mai multi din ei stau comozi in scaunele lor si se poarta cu cei ce vor sa adopte ca si cu niste infractori, pentru ca indraznesc sa se puna cu ei si sa le dea de lucru. Sau mai rau, unii s-au prins ca se pot face bani din asta si trag sfori. Apoi se ascund in spatele unor vorbe idioate pe care le scot cu indignare demagogica de tip comunist, ca „adoptie mascata” , si nici nu realizeaza cat de ridicole sunt! Dar uita ca toti vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu intr-o zi si ei vor fi intrebati de soarta fiecarui copil caruia i-au luat dreptul la familie, dragoste, demnitate si copilarie normala. Pentru ca, hei, nu sunt nume pe hartii si in dosare, sunt COPII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.