Se deschide Clinica de Mari Arși din Timișoara. Anunțul de ultimă oră...

Se deschide Clinica de Mari Arși din Timișoara. Anunțul de ultimă oră al ministrului Sănătății

0
DISTRIBUIȚI
clinica mari arsi
Foto: Adrian Pîclișan

Ministrul Sănătății a declarat, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Timiș, că în această primăvară va fi deschisă Clinica de Mari Arși din cadrul spitalului județean. Sorina Pintea a afirmat că acest lucru se va întâmpla după ce a doua licitație privind achiziția de echipamente medicale va fi finalizată în această primăvară.

“Este un subiect la care România este deficitară în acest moment, vorbim de paturile pentru mari arși. Partea de dotare a Centrului de Mari Arși este finanțată de Banca Mondială.


Programul Băncii Mondiale a fost implementat începând cu anul 2012. O comisie de specialitate formată din medici a stabilit necesarul de dotare pentru un centru de mari arși. Acest necesar cuprinde 94 de poziții. S-au făcut până în acest moment două licitații, prima, privind achiziționarea a 34 de echipamente, a fost finalizată, livrate echipamentele. A doua licitație, în data de 17 decembrie s-au deschis ofertele, iar la sfârșitul lunii ianuarie se vor evalua ofertele. În luna februarie estimăm a fi semnat contractul de livrare, termenul de livrare fiind maxim trei luni din momentul semnării contractului. Acest contract cuprinde marea majoritate și cele mai necesare echipamente pentru dotarea Centrului de Mari Arși. În ceea ce privește a treia licitație, s-a finalizat caietul de sarcini. Nu cred că este necesar să așteptăm finalizarea celei de-a treia licitații pentru alte componente și să nu dăm drumul la Centrul de Mari Arși. Am discutat cu reprezentanții Spitalului Județean Timișoara și am convenit ca atunci când se face livrarea ultimelor aparate achiziționate, spitalul să contribuie cu ce lipsește, este vorba de chestiuni minore, astfel încât în luna mai să aprobăm o linie de gardă și să dăm drumul Centrului de Mari Arși”, a declarat ministrul Sănătății, la Timișoara.

Vă reamintim că, la sfârșitul anului 2016, cu bani de la Consiliul Județean Timiș, în cadrul Spitalului Județean Timișoara au fost finalizate lucrările la trei din cele cinci saloane ale noii Clinici de Mari Arși. Însă saloanele nu pot fi folosite, pentru că Ministerul Sănătății nu a dotat unitatea medicală cu aparatura necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.