Smithfield nu mai poate exporta carne de porc din fermele timișene. A...

Smithfield nu mai poate exporta carne de porc din fermele timișene. A fost confirmat al doilea focar de pestă porcină africană

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile au confirmat, astăzi, cel de al doilea focar de pestă porcină africană din Timiș – la Bârna, după cel de la Belinț, așteptându-se rezultatele și pentru probele ridicate de la Beba Veche. Este aproape sigur că rezultatele vor fi pozitive și aici pentru că și acolo au fost porci bolnavi care au fost livrați tot pe filiera care i-a livrat din județul Bihor, prin Arad, la Belinț și Bârna.

Investigațiile au scos la iveală faptul că porcii bolnavi au fost vânduți pe internet, fiind livrați cu o camionetă direct la poarta cumpărătorilor.


Oricând pot să apară noi focare de pestă porcină africană deoarece până acum au fost identificați 36 de porci din cei aproximativ 150 vânduți de această filieră în Timiș. La Hezeriș a fost descoperit un porc mort care era aruncat într-un canal, urmând să fie analizate și probele de la acest animal.

Din cauza apariției focarelor de pestă porcină africană în Timiș, compania Smithfield nu mai poate exporta carne direct și nici către procesatorii care produc mezeluri care ajung în afara granițelor. În Timiș, compania are aproximativ 350.000 de capete  și alți 200.000 de porci în fermele din județul Arad. Deocamdată niciuna dintre fermele Smithfield din Timiș nu este în zonele de restricții sanitar-veterinare. Exporturile ar putea fi reluate doar după ce trec 40 de zile de când nu mai se înregistrează cazuri de pestă porcină africană, apoi se trimit ”porci santinelă”, iar dacă nu se îmbolnăvesc, se declară focarul închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.