Spitalele din Timiș pot accesa fonduri pentru echipamente medicale printr-o competiție lansată...

Spitalele din Timiș pot accesa fonduri pentru echipamente medicale printr-o competiție lansată de CJT

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș s-a gândit la o nouă formulă prin care spitalele din județ să poată primi bani pentru dotarea cu echipamente medicale. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, în premieră a fost lansată o competiție prin care spitalele pot accesa astfel de fonduri pentru aparatură. În acest sens, instituția a realizat un ghid care prevede condițiile și criteriile de eligibilitate, precum și modelul de contract ce se va încheia cu beneficiarii schemei, care a fost aprobat în ședința CJ Timiș din această săptămână.

“Schema de minimis are ca scop susținerea și stimularea furnizării de servicii medicale în concordanță cu nevoile reale ale comunității, prin finanțarea de către CJ Timiș a achiziției de echipamente medicale”, a informat CJ Timiș.

Vizate sunt spitalele din Sânnicolau Mare, Făget, Jimbolia, Deta și Lugoj, iar finanțarea solicitată nu trebuie să depășească 200.000 de euro.

„Vorbim de o premieră, fiind pentru prima dată în istoria Consiliului când se lansează o schemă de finanțare a spitalelor.


Am alocat o sumă de trei milioane de lei pentru o perioadă de trei ani. Practic, unitățile sanitare vor intra într-o competiție transparentă pentru accesarea finanțării nerambursabile, ceea ce va conduce la selectarea proiectelor cu cel mai mare impact în comunitate. Ne dorim să direcționăm banii, în cel mai transparent mod posibil, acolo unde e cea mai mare nevoie de ei”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.