Sunete de „world music” fabricate în Timișoara. Nadayana a lansat un nou...

Sunete de „world music” fabricate în Timișoara. Nadayana a lansat un nou videoclip VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Muzica timișoreană s-a îmbogățit cu un nou videoclip realizat de proiectul de world – music Nadayana, piesa „Kundalini“ care a fost lansată la sfârșitul anului trecut anunțând un nou material discografic.

Nadayana a devenit un nume cunoscut graţie albumului de debut care poartă numele de „Nine” și este un proiect care abordează conform mărturisirilor proprii un „progressive new-age. acoustic chill-out, meditation, world music“, fondat de Claudiu Lazarciuc. Numele Nadayana vine din sanskrita „nadam” (sunetul interior care apare în meditaţia profundă) şi „yana” (cale – către aceea stare de contemplare). Ocazional, Julia Lazarciuc (Matseylik) se alătură proiectului muzical. Vocea principală a muzicii sale este dată de hang şi handpan, adevărate „păsări rare” printre instrumentele acustice, care au fost inventate recent, la începutul secolului 21, şi care sunt caracterizate de un „sound” emoţionant care evocă simplitate şi reconectare la esenţa spirituală.

„Am descoperit aceste instrumente magice în 2008 și le-am scris imediat producătorilor din Elveţia.


Primeau aşa de multe cereri încât pentru a mai tria din ele acceptau doar scrisori fizice. Abia după doi ani, în 2010, am primit o invitaţie să îi vizitez şi să iau acasă un hang. În 2012 mi-am luat şi un handpan, instrument inspirat de hang, dar produs de alt artizan. Totuşi, simţeam că mai am nevoie de ceva să ajung la sound-ul dorit. În 2014, împreună cu soţia mea Julia, am avut ideea de a combina hang şi handpan cu gonguri tradiţionale thailandeze şi astfel s-a născut proiectul muzical Nadayana. Prietenii noştri când ne-au văzut cu atâtea instrumente au zis că nu suntem normali… şi că mai vor să asculte. De cele mai multe ori cei care nu au văzut niciodată aceste ciudăţenii rămân surprinşi în tăcere. Îi aud de multe ori spunând că îi relaxează, ceea ce mă bucură foarte mult“, a povestit iniţiatorul acestui proiect.

Claudiu a colaborat cu diverşi artişti şi a lansat două albume înainte de naşterea proiectului, iar în 2015 a fost nominalizat la un premiu în cadrul Idyllwild International Festival of Cinema (Los Angeles, California) pentru coloana sonoră a lung-metrajului „The Boatman” de Greg Morgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.