Timişoara Saracens, optimistă înaintea deplasării în Ţara Galilor în ciuda greutăţilor. Campioana...

Timişoara Saracens, optimistă înaintea deplasării în Ţara Galilor în ciuda greutăţilor. Campioana a rămas deocamdată cu o singură modificare în lot

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara Saracens a fost cea mai harnică echipă de rugby din ţară în noul an, obligată de programările din Challenge Cup să-şi reia rapid pregătirile. După meciul ratat cu englezii de la Northampton Saints, din cauza ninsorii, bănăţenii joacă vineri la Newport, în Marea Britanie, cu Dragons, pe un teren şi stadion care foarte probabil vor arăta foarte bine. Bineînţeles, campioana României are şansa a doua, dar antrenorul Sosene Anesi şi-a păstrat optimismul.

„E primul nostru joc în 2019, e incitant pentru jucători şi club. E al doilea meci cu Dragons, acum afară, cu pregătirea noastră va fi un meci greu fizic pentru că nu am jucat în ultimele trei-patru săptămâni. Dar, altfel, cred că jucătorii sunt entuziasmaţi, cu atitudinea, energia necesară … Sper să avem parte de acelaşi public şi atmosferă de la Clermont. Toţi jucătorii sunt apţi, cei tineri pot dobândi experienţă şi pentru noua provocare din Superligă”, a declarat Sosene Anesi, tehnicianul Saracens TM.

Meciul cu Dragons se dispută în runda a 5-a a Challenge Cup, a doua competiţie continentală. În tur galezii s-au impus pe „Dan Păltinişanu” cu 54-17, sunt singurele cinci puncte obţinute în competiţie de ocupanta locului 3 în grupa A. Între timp echipa britanică şi-a schimbat antrenorul. Ceri Jones se ocupă de „dragoni”, care trec printr-o perioadă nefastă în Pro14, unde ocupă locul 6 din 7 în conferinţa B după ce au suferit trei eşecuri la rând.


„Am analizat ultimele trei jocuri ale lor, pierdute, două au fost foarte strânse cu echipe mai mari… Au un nou antrenor, deci vor fi schimbări. Au aripi rapide, viteză, sunt sigur că se uită la meciurile noastre şi vor juca chiar mai rapid. Noi suntem optimişti…”, a conchis Anesi.

Singurul jucător indisponibil din tabăra oaspeţilor va Cătălin Fercu. În timp ce Marian Drenceanu reprezintă singura despărţire certă. Attila Broszovszky, managerul sportiv al clubului susţine că vor exista şi sosiri până în luna martie, când va expira perioada de transferuri.

Condiţii şi condiţii

„Sarazinii” şi-au reluat pregătirile chiar în a doua zi din an, dar nu au putut intra din cauza zăpezii şi a stării terenului în această perioadă pe propria arenă din Ronaţ. Echipa s-a pregătit pe terenurile de lângă „Dan Păltinişanu”. „A fost bine că ne-am pregătit pe un teren sintetic de fotbal. A fost bine că a fost disponibil terenul doar pentru noi…”, a precizat Sosene Anesi.

Totuşi, ultima ninsoare nu a fost pe placul unuia dintre elevi, Jack Umaga a postat ironic pe Facebook o filmare din complexul „Dan Păltinişanu” cu toate terenurile acoperite de nea. „Cele mai bune facilităţi de pregătire… Fără comentarii”, a scris rugbistul. Supărarea în rândul jucătorilor persistă şi pentru vechile datorii neachitate.

Amenda primită de la EPCR pentru nedisputarea jocului din decembrie cu Northampton (30.000 euro) nu a fost contestată. „Ea va fi achitată din surse private conform conducerii. „Surse există, aşteptăm factura…”, a adăugat Attila Broszovszky.

Partida Newport Dragons – Timişoara Saracens se dispută vineri, de la ora 21.30 (ora României). Arena gazdelor, „Rodney Parade” e un stadion cochet de 8.700 de locuri inaugurat în anul 1877! În ciuda celor peste 140 de ani de la construcţie acesta a fost „updatat” însă constant la cerinţele actuale şi probabil va fi apt de joc indiferent de starea vremii la ora partidei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.