Timişoara Saracens, o nouă înfrângere la scor în Europa. Campioana României a...

Timişoara Saracens, o nouă înfrângere la scor în Europa. Campioana României a fost depăşită din nou de „dragoni”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Newport Dragons – Facebook

Timişoara Saracens nu a ieşit strălucit de pe arena „Rodney Parade”, din Newport, casa celor de la Dragons Rugby. Campioana României a deschis scorul în jocul din grupele Challenge Cup, dar a fost apoi depăşită clar de trupa galeză, scor 59-3. Bănăţenii mai au un singur joc în cea de-a doua competiţie continentală la rugby, peste o săptămână tot pe tărâm britanic.

La fel ca în alte jocuri europene timişorenii au început curajos şi au avut primele trei puncte în cont, în urma unei lovituri de pedeapsă transformată de Luke Samoa, care a şi ratat însă alte două astfel de execuţii în minutele 6 şi 24.


În continuare însă „terenul” a aparţinut gazdelor, care au marcat primele eseuri înainte de pauză prin Hallam Amos în minutele 11 şi 27 şi Will Talbot-Davies, cu un minut înainte de intrarea la cabine. Doar ultimul a fost convertit, de către Jason Tovey, astfel că la pauză scorul a fost 17-3 pentru Newport Dragons.

Galezii au avut apoi o repriză secundă mai uşoară şi pe fondul oboselii vizitatorilor, fără jocuri în picioare de mai bine de o lună de zile. Davies a culcat pentru a patra oară pentru „dragoni” balonul în terenul de ţintă bănăţean şi a obţinut astfel rapid punctul bonus. Apoi au înscris, rând pe rând, Screech, acelaşi Talbot-Davies, Williams, Fry, din nou Davies, iar de fiecare dată Tovey nu a mai ratat ţinta de la transformări. A rezultat o victorie categorică, scor 59-3 pentru gruparea britanică. Aceasta a adunat zece puncte, toate obţinute în duelurile cu „sarazinii”. 54-17 a fost scorul din meciul „tur”, tot în favoarea echipei galeze.

Timişoara rămâne ultima, cu 0 puncte în grupa 1 din Challenge Cup, competiţie în care mai are un joc, vinerea viitoare pe terenul englezilor de la Northampton Saints. În luna decembrie bănăţenii nu au putut găzdui meciul cu aceştia din urmă pe „Dan Păltinişanu” şi au pierdut astfel manşa tur la masa verde (scor 0-28).

Timișoara Saracens: Taupaki, Căpățînă și Pungea, Lazăr, Iftimiciuc, Whitehurst, Neculau, Stewart, Conache, Samoa, Shennan, Zaharia, Popa, Manumua, Simionescu. Au mai intrat: Rădoi, Militaru, Halalilo, I. Mureșan, V. Rus, Rupanu, Viliami Moala, Tătăruș. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.