UDMR Timiș vrea zile libere pentru cei care sărbătoresc Paștele în altă...

UDMR Timiș vrea zile libere pentru cei care sărbătoresc Paștele în altă perioadă față de ortodocși: „Legea nu e respectată”

0
DISTRIBUIȚI

udmr timis

Reprezentanții UDMR Timiș susțin că în România, inclusiv în Timișoara, drepturile persoanelor care sărbătoresc Paștele în altă perioadă față de ortodocși nu sunt respectate. Astfel, potrivit legislației, și aceste persoane ar trebui să beneficieze de zile libere în preajma sărbătorilor, doar că managerii de multinaționale sau directorii de instituții publice din capital Banatului se fac că plouă.

Zoltan Marossy, președintele UDMR Timiș, a dat și câteva exemple, concrete, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.


Liderul UDMR Timiș a precizat că, în acest an, Paștele pentru credincioșii de rit apusean va fi în data de 21 aprilie, iar pentru ortodocși  în 28 aprilie. Dacă ortodocșii primesc zile libere de la sat de Rusalii și de Paște , romano-catolicilor sau protestanților li se acordă doar o zi liberă în unele locuri, în prima zi de Paște.

„A fost o discuție în interiorul filialei județene pentru că atâta timp cât s-a legiferat ca fiind zi liberă doar prima zi de Paști, eu am avut impresia că suntem într-o mare „dragoste bănățeană”. S-a legiferat ca zi liberă și Vinerea  Mare și a doua zi de Rusalii. Dorim ca și instituțiile să respecte aceste reguli, ca și catolicii, reformații, protestanții să beneficieze de aceste zile libere de Paști. Chiar am auzit de un caz al unui șef într-o multinațională din Timișoara care a spus că cine vrea să aibă sărbători ca în Germania să-și ia concediu. Cerem ca instituțiile să respecte aceste legi în ceea ce privește zilele libere. Este o chestie omenească și legiferată”, a afirmat Zoltan Marossy, astăzi.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.