Un milion de euro alocați de Arhiepiscopia Timișoarei pentru ajutorarea oamenilor nevoiași,...

Un milion de euro alocați de Arhiepiscopia Timișoarei pentru ajutorarea oamenilor nevoiași, în 2018

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 14.000 de oameni din tot județul Timiș au fost ajutați anul trecut de către centrul eparhial, parohiile și ONG-urile care funcționează cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Timișoara.


Potrivit reprezentanților instituției, totalul investițiilor făcute în domeniul asistenței sociale s-a ridicat la 4,7 milioane de lei, anul trecut.

Activitățile desfășurate au fost în domenii precum protecția drepturilor copilului, a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor seropozitive, a sprijinirii persoanelor vârstnice fără aparținători, a familiilor cu risc social ridicat, dar și în domeniul asistenței religioase din spitale, armată, penitenciar, case de copii și servicii rezidențiale pentru vârstnici.

“Între acestea s-au evidențiat achiziționarea și donarea unei case cu trei camere, bucătărie și baie, cu toate dotările necesare pentru o familie cu șapte copii în localitatea Satchinez, parteneriatul cu Spitalul Militar Timișoara în ceea ce privește organizarea caravanelor medicale în localitățile izolate sau îndepărtate, achiziția de echipamente medicale pentru proiectul de telemedicină, dedicat satelor izolate”, a anunțat Arhiepiscopia Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.