Un nou premiu pentru „Planeta Petrila”, proiectul care scoate la lumină orașul...

Un nou premiu pentru „Planeta Petrila”, proiectul care scoate la lumină orașul minier îngropat în uitare

0
DISTRIBUIȚI

De Ziua Culturii Naţionale, când a avut loc a patra ediţie a galei de decernare a premiilor Administraţiei Fondului Cultural Naţional pentru organizaţii neguvernamentale şi manageri culturali, proiectul „Exploatarea Culturală Petrila” derulat sub genericul „Planeta Petrila”, care a fost iniţiat de asociaţia „Colonia Veselă” şi derulat împreună cu comunitatea locală, a fost premiat la secţiunea „Premiul pentru activitate culturală în (relaţie cu) spaţiul public”, pentru toate acţiunile de revitalizare a spaţiului public care pun în valoare memoria colectivă şi redefinesc identitatea locului.

Artistul petrilean Ion Barbu, Cătălin Cenuşă, Vasile Jurca, Ilinca Păun Constantinescu, Suzana Dan, Cristina Bobe şi Mihai Danciu, „o pleiadă de persoane dintre cele mai faine”, care, împreună cu implicarea unui număr impresionant de artişti şi voluntari au dat viaţă acestui proiect cultural de excepţie, au ridicat împreună trofeul decernat la gala premiilor, care a avut loc la Bucureşti.


Premiul este o recunoaştere a muncii şi pasiunii celor care cred în rolul pe care cultura îl poate avea în definirea unor spaţii publice care, altminteri, sunt sortite ruinării şi pieirii. „Exploatarea Culturală Petrila” a demonstrat din plin potenţialul de reconversie a fostei mine prin numeroasele evenimente culturale care s-au desfăşurat aici, reuşind să aducă în atenţia publică întregul oraş şi să atragă din ce în ce mai mulţi vizitatori.

La această secţiune, juriul a mai nominalizat proiectul Asociaţiei Culturale pentru Intervenţie Artistică „Băile Culturale Herculane”, la secţiunea pentru activarea patrimoniului imaterial, asociaţia RE cult a fost nominalizată pentru proiectul „Despre pământ. Oamenii şi casele lor din Banat” iar Fundaţia pentru Arhitectură şi Urbanism Simeria, pentru proiectul „Prin parcurile publice. Despre patrimoniul cultural al României moderne” la secţiunea pentru soluţii inovatoare în promovarea patrimoniului.

Sursa foto: avantulliber.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.