Un tânăr care în urmă cu o lună a ucis cu maşina...

Un tânăr care în urmă cu o lună a ucis cu maşina un biciclist a făcut o nouă victimă, pe trecerea de pietoni. Şoferul poate conduce în continuare

0
DISTRIBUIȚI

Un accident grav s-a petrecut vineri, 4 ianuarie 2019, pe o trecere de pietoni din Slatina, un tânăr de 21 ani fiind transportat în comă la un spital din Craiova. Şoferul vinovat este un tânăr care a mai omorât un om într-un accident de circulație cu nici o lună în urmă, dar poate urca la volan în continuare, a transmis adevarul.ro.

„CRIMINALI ÎN LIBERTATE APĂRAŢI DE POLIŢIA DIN OLT!. În data de 09 Decembrie 2018, în localitatea Perieţi judeţul OLT, biciclist în vârstă de 53 de ani a fost accidentat mortal de un tânăr în vârstă de 18 ani, care obţinuse permisul de conducere de puţin timp. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, dar nu i-a fost reţinut permisul de conducere. În data de 4 ianuarie 2019, acelaşi individ loveşte în Slatina un pieton chiar pe trecerea de pietoni! Îl proiectează în aer vreo 20 de metri, maşina este oprită la 80-90 de metri de locul impactului şi individul vrea să fugă de la locul accidentului. Este reţinut de câteva persoane şi predat poliţiei. Victima, un tânăr de 21 de ani este transportat în comă la spitalul din Craiova! ASTA ESTE POLIŢIA ŞI JUSTIŢIA DIN JUDEŢUL OLT! Poliţia îl protejează şi nu vor să spună la presă numele! CINE NE POATE DA INFORMAŢII DESPRE EL?“, au scris martorii pe Facebook.

Adjunctul comandantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, cms. Cristian Bădiţă, spune însă că s-a acţionat legal. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar tânărului şofer i-a fost reţinută dovada în baza căreia conducea în continuare, eliberându-i-se o nouă dovadă pentru 15 zile.

După producerea accidentului de la Perieţi, şoferului care avea de puţin timp permisul i s-a reţinut acel permis, eliberându-i-se o dovadă în baza căreia a putut conduce 15 zile.


La finalul perioadei şoferul a cerut procurorului prelungirea dreptului de a conduce, i s-a dat această permisiune, iar poliţiştii au fost obligaţi să-i prelungească, la rândul lor, acest drept şi să-i elibereze o nouă dovadă. Conform constatărilor de la faţa locului, la accidentul de la Perieţi s-a stabilit că şoferul nu adaptase viteza la condiţiile meteo-rutiere (era ceaţă). În schimb nu consumase băuturi alcoolice şi nu se afla în nicio altă situaţie în care legea prevede reţinerea permisului fără drept de a mai conduce. Respectivul accident este în cercetare, fiind nevoie de expertize tehnice.

Despre cauzele producerii accidentului din 4 ianuarie 2019 cms. Bădiţă a declarat pentru sursa citată: „Nu a acordat prioritate de trecere pietonului. Era o trecere pentru pietoni, semnalizată şi marcată. În privinţa vitezei, nu putem să stabilim decât în urma unei expertize, dar trebuia să oprească şi să acorde prioritate de trecere. (…) E clar că nu consumase alcool. I s-a reţinut dovada şi i se dă o alta cu valabilitate 15 zile. Sunt cazurile pe care le stabileşte Ordonanţa 195. Nu pot eu să-i reţin, că vreau eu, de la mine, permisul fără drept de circulaţie. În cazul de faţă i s-a reţinut dovada, pentru că permisul îl avea reţinut de la primul accident, şi i s-a dat altă dovadă, cu termen de valabilitate 15 zile. La fel, după 15 zile va merge la Parchet…“, a explicat cms. Bădiţă care sunt limitările legislative care îi împiedică pe poliţişti să-i interzică acestui şofer să mai urce la volan, menţionând că „nu s-a încercat nicio muşamalizare“.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.