Una dintre cele trei echipe de liceeni din Timișoara calificate la concursul...

Una dintre cele trei echipe de liceeni din Timișoara calificate la concursul organizat de NASA în SUA a reușit să strângă banii necesari deplasării

0
DISTRIBUIȚI

statia spatiala internationala

Oamenii cu inimă mare s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe liceenii din Timișoara care s-au calificat în faza finală a concursului organizat de NASA în Boston, SUA, care va avea loc în perioada 21 – 31 ianuarie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, este vorba de echipa heRObotics, formată din opt elevi de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, care a adunat cei 12.000 de dolari necesari deplasării în SUA.

Vă reamintim că, în total, trei echipe de elevi din Timișoara s-au calificat la finala concursului internațional “Zero Robotics”, organizat anual de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), în colaborare cu NASA și Centrul ESTEC al Agenției Spațiale Europene.


Concursul are ca scop programarea unor sateliți experimentali, aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Primele etape ale concursului au avut loc online într-un mediu virtual ce simulează condițiile din spațiu. Finala va avea loc la MIT, în SUA, unde elevii timișoreni vor putea vedea cum programul lor va rula în direct la bordul Stației Spațiale Internaționale. Din păcate, organizatorii nu asigură nicio formă de finanțare pentru participanții calificați.

Din Timișoara s-a calificat echipa heRObotics, a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”, echipa Cassiopeia, a Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, și echipa mixtă SigmaSevenSR, formată din elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și Colegiul Național Bănățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.