Vremea ne încetinește. Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile din...

Vremea ne încetinește. Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile din vest, iar trenurile au întârzieri VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Deşi a nins pe zone întinse, nu sunt drumuri naţionale închise circulaţiei în zona de vest a ţării. Totuşi, se ciculă în condiţii de iarnă, sunt porşiuni întinse de carosabil acoperite de un strat subţire de zăpadă amestecată cu material antiderapant.

„Precipitații mixte și ninsori au fost semnalate pe rețeaua de drumuri și autostrăzi aflate în administrarea DRDP Timișoara în noaptea trecută. Echipajele au acționat în permanență pentru menținerea în stare practicabilă arterele rutiere, De ieri de la ora 17.00 până astăzi la ora 05.30 au intervenit 215 utilaje și au fost răspândite 1471 de tone de material antiderapant și 7,8 tone de clorură de calciu”, a transmis DRDP Timişoara.

Pe Secţia Drumuri Naţionale Timişoara s-a acţionat cu 49 autoutilaje şi s-au răspândit 415 tone material antiderapant şi 3,75 tone clorură de calciu pe DN6, DN69, DN59, DN68A, DN6, DN59A, DN59B, DN57, DN59D, DN59C, DN59F, DN59E, în timp ce pe Secţia Autostrăzi: s-a acţionat cu 53 autoutilaje şi s-au răspândit 474 tone material antiderapant pe A1, A6, A11, DN76G. „Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, a mai anunţat DRDP Timişoara.


Momentan ninge în unele zone, iar în altele plouă.

Informaţii suplimentare legate de starea drumurilor se pot obţine la Dispeceratul DRDP Timișoara: 0256.246620.

Situaţia meteo dificilă a creat probleme şi pe raza de activitate a Regionalei CFR Craiova. Aceasta afectează şi circulaţia trenurilor spre şi dinspre Timişoara, acestea avân întârzieri de sute de minute. „Personalul feroviar este deja pe teren și acționează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți, apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact și efectuarea reglajelor. Pe raza Regionalei CF Craiova, deoarece secția de cale ferată Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulație, trenurile care tranzitează zona au fost oprite în gările de pe traseu, măsură care va fi menținută în toată perioada necesară desfășurării intervențiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și restabilirea alimentării cu energie electrică a firului de contact”, a anunţat CFR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.