Zece ani de „Poveste de iarnă” la Teatrul Național din Timișoara FOTO

Zece ani de „Poveste de iarnă” la Teatrul Național din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1266643821">

Teatrul Naţional Timişoara doreşte să marcheze, în această lună, împlinirea unui deceniu de când a adus în faţa publicului una din cele mai frumoase poveşti ale lumii, „Poveste de iarnă” de W. Shakespeare. În urmă cu zece ani, la scurtă vreme după inaugurarea Sălii 2, cei care veneau să vadă un spectacol aveau surpriza de a fi invitaţi să intre într-o altă lume, desprinsă de cotidian, iar „Poveste de iarnă”, aflată acum la ceas aniversar, rămâne una dintre cele mai îndrăgite preferinţe ale publicului timişorean şi în acest sezon hibernal.

Acest moment marcant vine după alte aniversări, precum împlinirea unui deceniu de la premiera spectacolului „Boala familiei M” sau a celor o sută de reprezentaţii ale spectacolului „M-am hotărât să devin prost” dar şi alte spectacole din repertoriu teatrului, printre care „Revizorul”, „Piaţa Roosevelt”, „Anna Karenina”, „Aeroport”, „Albă ca Zăpada” sau „Adam şi Eva” se bucură deja de o remarcabilă longevitate.

Alături de spectacolele mai vechi, publicul este aşteptat şi cu puneri în scenă recente, cum ar fi „Cercurile încrederii” de Radu Popescu, „Timişoara. Capăt de linie”, „Mata Hari”, „Pe mâine”, „Cele trei graţii” sau „Alfabet poetic” iar ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, când se aniversează 169 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, este marcată de teatrul timişorean cu spectacolul „Eminul meu iubit”, inspirat din corespondenţa poetului cu Veronica Micle.

Foto: TNT / Adrian Păclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.