Zona de vest a României, în topul tranzacţiilor cu terenuri agricole de...

Zona de vest a României, în topul tranzacţiilor cu terenuri agricole de mari dimensiuni din 2018

0
DISTRIBUIȚI

Una dintre tranzacţiile realizate cu terenuri agricole în Timiş a ocupat locul al doilea la nivel naţional în 2018 ca şi valoare totală a tranzacţiei. După ce a ocupat până aproape de final de an primul loc al clasamentului, tranzacţia cu terenuri de la Voiteg a fost depăşită de una la Constanţa, arată datele Ministerului Agriculturii. Astfel, cea mai mare tranzacţie a anului a avut loc în Constanţa, aici au fost vândute două parcele de 50 de hectare de teren, la un preţ de 3,1 milioane de euro. Tranzacţia a fost făcută între deţinătorii unei puternice societăţi agricole din zonă şi proprietarul unei importante societăţi cu activitate în comerţul cu cereale.

Tranzacţia de la Voiteg, din Timiş, prin care societatea Agro Nevada Tim a achiziţionat 85,4 hectare de la Morariu Sorina Nicoleta, pentru 2,5 milioane de lei a fost a doua cea mai mare tranzacţie cu terenuri agricole a anului.


Totuşi, niciuna dintre aceste tranzacţii nu a aduc cel mai mare preţ pe hectar, ci tranzacţia de pe locul 3, este vorba de o parcelă de 32 de hectare din Arad, cumpărată de Ardeniţa Medinţu, de la Marfin Bank, pentru 16.625 de euro pe hectar. A patra în topul valorii totale a tranzacţiilor din 2018 a fost o afacere la Bara, în Timiş. Nocciolandia (Italia) a achiziţionat de la Jatowein o parcelă de 138 de hectare pentru 507.000 de euro. De altfel, această tranzacţie a implicat cea mai mare suprafaţă agricolă dintr-un singur contract.

Toate tranzacţiile cu terenuri agricole care depăşesc 30 de hectare trebuie anunţate la minister. În cursul anul 2018 au fost în total 21 de asemenea tranzacţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.