„Selecţie continuă” cu mulţi străini noi la ACS Poli. Formaţia lui Vivi...

„Selecţie continuă” cu mulţi străini noi la ACS Poli. Formaţia lui Vivi Răchită a pierdut ultimul test, cu Dumbrăviţa, şi se desparte de încă doi oameni de bază FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Puţine feţe vechi la ACS Poli

ACS Poli continuă să surprindă. Cei care au fost astăzi la arena „Electrica”, pentru ultimul test înaintea înfruntării cu „Ripi” din campionat, au avut parte de surprize. Cu ACS Dumbrăviţa au fost testaţi cinci jucători în prima repriză iar în partea a doua au jucat teoretic mai mulţi titulari, dar gazdele au cedat cu 1-2 (0-0) în faţa grupării de ligă inferioară. Mai mult, din lot au dispărut Octavian Drăghici şi Radu Motreanu, care vor părăsi şi ei gruparea timişoreană, primul ar putea ajunge chiar sub comanda lui Sorin Bălu.

Prima repriză a fost una greu de urmărit. Cu puţine faze de poartă. Era şi normal căci străinii de la ACS Poli nu se cunoşteau, de altfel, au fost furnizate doar numele de familie ale celor testaţi. Sorel Chemin, singurul cu nume complet de pe „foaia” virtuală a fost însă şi cam singurul remarcat. El recuperând câteva baloane şi fiind o prezenţă solidă la mijlocul terenului, puternic fizic a fost şi fundaşul dreapta Bilomba, care era să-şi accidenteze adversarii.

În partea secundă, teoretic, a fost folosită o formaţie mai apropiată de cea pentru duelul cu Ripensia de peste o săptămână. Au debutat astfel moldovenii Ţîgîrlaş şi Sidorenco, precum şi mijlocaşul Vadim Calugher, tot de peste Prut. Dumbrăviţenii au fost însă mai clari în exprimare şi au deschis scorul prin Albert Voinea, care a săltat balonul peste Avram şi a înscris apoi în poarta goală după ce a primit o pasă excelentă pe culoar în minutul 72. Peste şase minute a înscris şi Răzvan Rus, tânăr crescut chiar la ACS Poli, al cărui şut a fost respins în poartă de portarul (tot) moldovean. În minutul 82 timişorenii au redus din diferenţă prin Eugen Sidorenco, noul atacant a punctat cu capul după un corner. Pe final Rogoveanu putea face chiar 2-2 dintr-o liberă executată înalt şi care era să-l păcălească pe Robert Miklos, nevoit să respingă în transversală şi apoi cu pumnul, incomodat poate şi de soare.

Per total ACS Poli e departe de a convinge că poate să se salveze de la picaj. Mai ales că oamenii rămaşi din toamnă (inclusiv cei de calitate) pot fi număraţi pe degete.

ACS Poli: Began – Bilomba*, Bilia, Ghidurea, Ferdinand* – Dinu*, D. Pop – Stere, Sorel Chemin*, Bîrnoi – A. Diarra* (repriza I). Cr. Avram – Țîgîrlaș, Paramatti, Uyi, V. Olteanu – D. Munteanu, Calugher – Golda, Rogoveanu, L. Oprea – Sidorenco. Antrenor: Valeriu Răchită.

ACS Dumbrăviţa: Miklos jr. – Soare (46, Udrea), Telescu, Podină (46, Gălan), Boancă (78, Podină) – Birău (46, Ad. Ştefan), Poparadu (46, M. Stancu), Briciu, Nanu (46, R. Rus) – A. Voinea, Silaghi (46, Bîrză). Antrenor: Sorin Bălu.

De venit, mai vin. Vadim, semnat şi el

Antrenorul lui ACS Poli a văzut şi partea plină a paharului şi anunţă… încă două sosiri, în săptămâna rundei în care se reia campionatul. „Am început anul cum l-am terminat, tot cu o înfrângere. Aşa că suntem în grafic ca să spun aşa… nu, nu m-a interesat rezultatul. De aceea am şi făcut două echipe, prima, din jucătorii care au fost în probe şi va rămâne decât unul dintre cei care au jucat în prima repriză. Şi, echipa din repriza a doua a avut antrenament fizic ieri, aşa că mă bucur, în ghilimele, că am pierdut meciul de astăzi, ca să pot luni, când ne vom reuni, să nu vină cu nasul pe sus şi să pot să-i capacitez până sâmbătă, când se va juca pe puncte. E o selecţie continuă, vor mai veni săptămâna viitoare, sper, ultimii doi jucători care să şi facă diferenţa, rămâne să reglăm tot ceea ce a fost greşit la faza de apărare şi să fiţi convinşi că la meciul cu Ripensia vom arăta altfel”, a spus Valeriu Răchită după joc.

„A fost o victorie meritată a echipei noastre, împotriva unei echipe de eşalon superior bună, spun eu, dar sunt foarte mulţumit de atitudinea băieţilor mei.


De această dată sunt mulţumit şi de faza de finalizare. Pe lângă cele două goluri, am mai avut trei situaţii de a marca. Sunt nemulţumit că pe o greşeală stupidă a defensivei noastre am luat un gol stupid. Mai avem două săptămâni în care vom încerca să punem la punct toate aspectele din punct de vedere fizic, tehnico-tactic şi psihologic”, a declarat Sorin Bălu, „principalul” dumbrăviţenilor. Echipă pentru care urmează un nou test marţi, la Carani (L4).

Răchită va păstra doar unul dintre testaţi, pe francezul Sorel Chemin am paria noi, care a jucat în ediţia 2017-18 la AC Amiens în eşalonul al patrulea din Hexagon iar ultima dată a fost legitimat în Cipru (L2). „Dacă nu va accepta, asta este… Ceilalţi la care m-am decis vor rămâne şi ei. Calugher a semnat. Sidorenco şi Ţîgîrlaş, suntem pe ultima sută de metri”, a precizat Răchită. Vadim Calugher (23 ani) e un mijlocaş central care a evoluat până acum doar în Moldova, ţara natală, la formaţii precum Petrocup, Milsami şi Sfîntu Gheorghe.

„Codrea e suspendat, a făcut antrenament, nu m-a interesat meciul de azi… Codrea va fi în pregătirea echipei pentru meciul cu Luceafărul. (Mario) Contra, ce este cu el, este la antrenament. A avut un exces de personalitate contra echipei, şi s-a dus la juniori, l-am iertat, e copil…”, a mai spus Răchită despre absenţe.

Motreanu şi Drăghici OUT, ultimul spre Dumbrăviţa?

Zvonurile s-au confirmat astăzi în privinţa a doi jucători de bază în prima parte a sezonului. Octavian Drăghici şi Radu Motreanu şi-ar fi exprimat încă din Antalya dorinţa de a pleca. „Drăghici şi Motreanu au venit la mine la birou să-mi spună că-şi doresc o altă provocare şi că ar vrea să plece. Bineînţeles nu puteam face fotbal cu forţa. I-am trimis la administratorul special şi administratorul judiciar, că nu mă ocup eu de acte… Din punctul meu de vedere nu mai fac parte din lot. Când vine un jucător la mine şi spune că nu vrea să joace. Ce să fac? Să-l oblig să joace…?”, a explicat Vivi Răchită situaţia celor doi.

Atacantul Tavi Drăghici ar putea deveni chiar un nou transfer important pentru ACS Dumbrăviţa. „Nu am închis transferurile, mai aşteptăm un junior şi o bombă… Smaranda a semnat, e oficial antrenorul nostru de portari şi portarul numărul 2…  O zi frumoasă…”, a conchis Sorin Bălu, tehnicianul alb-verzilor, când a fost întrebat de experimentatul vârf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.