Valeriu Răchită le cere jucătorilor totul pentru obiectivul lui ACS Poli: „Nu...

Valeriu Răchită le cere jucătorilor totul pentru obiectivul lui ACS Poli: „Nu ne interesează familie, lucruri colaterale”. Doi nou veniţi vor absenta cu Luceafărul

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli joacă şi sâmbăta aceasta pe teren propriu. Adversarul penultimei clasate va fi Luceafărul, o potenţială contracandidată la evitarea locurilor periculoase care în runda trecută a remizat acasă cu ASU Poli. Tehnicianul Valeriu Răchită speră să obţină încă trei puncte după debutul cu dreptul pe seama Ripensiei şi spune că jucătorii săi nu au motive de bucurie atâta timp cât sunt „sub linie”.

ACS Poli e la 11 puncte de zona „sigură” după succesul cu roş-galbenii, dar are şansa să lege victoriile pentru prima dată în acest sezon. Pe „Electrica” e aşteptată Luceafărul, grupare care nu a strălucit în prima etapă din 2019, când mai degrabă a scăpat fără eşec la Sânmartin cu „Băieţii în ghete”. Vivi Răchită anunţă şi o abordare diferită faţă de jocul cu Ripensia, în care elevii săi au folosit mai mult arma contraatacului.

„După prima etapă, peste care am trecut cu brio, urmează un alt meci foarte important, acasă, cu Luceafărul Oradea, echipă care e în a doua jumătate a clasamentului. Şi gândul nostru e doar la a câştiga acest joc. Aşteptăm suporterii în număr cât mai mare la stadion… Speră ca mâine să vorbim după meci de o nouă victorie (…) Am văzut meciul Luceafărului cu ASU Poli, e o echipă schimbată, a adus jucători buni, de valoare, va intra cu noi şi Preoteasa, Wanya probabil e accidentat. I-am disecat. Mâine jucătorii mei vor ştii ce adversar vor avea in faţă. (…) Cred că meciul va fi diferit cu Luceafărul. A avut un semieşec acasă, putea fi mai drastic ţinând cont de ocaziile avute de ASU, una chiar singur cu portarul… Dar vor strânge rândurile, …cred că i-am citit destul de bine, au o coloană vertebrală a echipei destul de puternică.


Cu jucători care îmbină experienţa cu tinereţea, cu jucători împrumutaţi de la CFR Cluj, jucători cu execuţii foarte bune. Vom vedea cum se va desfăşura jocul. Vom încerca să câştigăm inclusiv cu pressing în treimea adversă”, a declarat Valeriu Răchită.

Timişorenii ar putea miza din primul minut pe încă un jucător nou. La alegere între Cătălin Bădăuţă, sosit chiar de la „Ripi”, şi tânărul internaţional Antonio Manolache, venit de la Groningen, din Olanda. „Nu-i aducem degeaba, ci pentru a crea o concurenţă la nivelul lotului. Bădăuţă şi Manolache sunt jucători de valoare. Unul dintre ei poate va începe ca titular”, a precizat „principalul” lui ACS Poli.

Răchită spune că primele trei puncte au ajutat moralul, dar cere sacrificii mari cât timp echipa e tot în zona roşie a clasamentului: „Noi avem speranţe, atitudinea s-a schimbat şi mentalitatea, cât timp nu suntem deasupra linii toţi vom fi trişti, supăraţi… Pentru că atunci când vezi Poli sub linie, nu-ţi arde nici de mâncare… I-am conştientizat pe jucători că nu mai contează altceva decât să atingem acest obiectiv… Nu ne interesează familie, nici lucruri colaterale şi sper să înţeleagă ce le cer. Cine nu, e liber să plece”.

Chemin a venit cu un bagaj-surpriză

Francezul Sorel Chemin, păstrat după ultimul trial, a fost absent cu Ripensia din cauza unei suspendări. ACS Poli nu îl vor putea folosi pe mijlocaş nici cu orădenii deoarece se pare că noul jucător nu a fost prea cuminte în Cipru. Oficialii au informaţii că jucătorul a primit nu mai puţin de trei etape de suspendare după penultima etapă de anul trecut, dar totodată solicită lămuriri suplimentare pentru a nu avea surprize.

„Sperăm să fie ultima etapă de suspendare, el mi-a spus că a luat roşu în penultima etapă din Cipru, a stat in ultima etapă, Federaţia a spus că sunt trei etape, în mod normal ar fi şi etapa din campionatul Ciprului…”, a adăugat Vivi Răchită. Acesta nu-l va putea folosi nici pe Daniel Rogoveanu (accidentat): „Rogoveanu e în perioada de recuperare, aşteptăm veşti bune. E o probemă musculară, a forţat şi vineri, inclusiv la meci. Din păcate problema s-a acutiza, e în refacere…”. În prima etapă Răchită nu mizase pe Chemin şi Codrea (ambii suspendaţi), cel din urmă va reveni cu această ocazie.

Partida ACS Poli – Luceafărul se dispută sâmbătă, de la ora 11, în runda a 23-a a Ligii a II-a. Orădenii sunt în calupul de trei echipe aflate peste linie şi care au 24 de puncte, alături de Daco-Getica şi Metaloglobus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.