Valeriu Răchită a tras concluziile după eşecurile în serie din Turcia: „Suntem...

Valeriu Răchită a tras concluziile după eşecurile în serie din Turcia: „Suntem încă în căutări”. ACS Poli aşteaptă un nou calup de jucători

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli revine din Antalya cu patru eşecuri din patru jocuri disputate, un bilanţ deloc măgulitor. Totuşi, managerul general Valeriu Răchită nu şi-a pierdut optimismul dar admite că echipa timişoreană mai are nevoie de întăriri. Ultima clasată aşteaptă săptămâna viitoare „patru-cinci jucători” şi lotul e departe de a fi definitivat deşi au fost deja rulaţi aproape 20 de nume noi în această iarnă.

„Sunt destul de mulţumit pentru ce am reuşit să obţin în această perioadă, mă refer în primul rând la partea de pregătire fizică. Suntem încă în căutări. Meciurile de aici din Antalya ne-au demonstrat că mai trebuie să aducem jucători. Şi că încă nu suntem la nivelul pe care mi-l doresc eu. Dar mai sunt două săptămâni, pe care le vom pregăti pentru victoria cu Ripensia. Aici incluzând şi venirea celor patru-cinci jucători pe care noi i-am acontat, care vor veni marţi, la primul antrenament de la Timişoara”, a declarat Valeriu Răchită. Acesta consideră că stagiul a fost util: „Am creat un nucleu de jucători pe care mă bazez. Pe lângă care trebuie să aduc acea plus valoare care să câştige şi meciurile. Sunt convins că acest cantonament ne va ajuta pe viitor” .

Bilanţul lui ACS Poli în Turcia cuprinde următoarele rezultate: 0-1 cu Ruzomberok (Slovacia), 0-1 cu Dnipro-1 (Ucraina 2), 2-3 cu Okzhetpes Kokshetau şi un 0-3 cu Lvov (Ucraina). „Sunt destul de supărat pentru înfrângerile din Antalya, chiar dacă sunt meciuri amicale. Dar mi-am dorit să jucăm doar cu echipe de Liga I, inclusiv Dnipro, care e locul 1 în Liga a II-a, dar e virtual promovată. Echipe cu jucători foarte buni, azi (n.r. sâmbătă) am întâlnit o echipă cu şapte-opt brazilieni şi au văzut şi jucătorii noştri care e diferenţa dintre un jucător cu valoare mare şi unul normal. Totul s-a făcut pe valoare individuală, fizică, pe forţă şi pe determinare.


Asta cer şi de la jucătorii mei”, a mai spus Răchită. Acesta a precizat că nu a găsit mijlocaşul defensiv potrivit „cu experienţă, cu valoare şi răutate”, care să-i permită să joace în sistemul 4-3-3. ACS Poli a trecut la un modul 4-2-3-1, dar care se poate modifica „în funcţie de jucătorii care vin săptămâna viitoare… Cei patru de pe linia de fund vor rămâne”.

„Selecţia e continuă, vreau să-i asigur pe suporteri, că noua Poli Timişoara în acest mini-retur nu va mai pierde foarte uşor. Dacă vor fi piedute vor fi prin luptă”, a mai precizat tehnicianul. Marţi, acesta aşteaptă un fundaş central nou, dar îşi doreşte încă o acoperire în banda dreaptă, precum şi atacanţi: „S-a văzut în cantonamentul din Antalya că în patru meciuri am marcat doar două goluri. Jucătorii de pe faza ofensivă au rămas datori şi pentru asta sunt în legătură cu mai mulţi impresari care să aducă jucători care să marcheze mai mult”.

Răchită spune că şansele la salvare ale lui ACS Poli „sunt de peste 50%”. „Cunosc bine Liga 2, ştiu că sunt echipe care au probleme. Noi avem doar pentru că avem puţine puncte, sunt echipe din faţă care trebuie să-şi câştige punctele. Nu va mai fi ca anul trecut, când Călăraşiul şi Sibiul s-au detaşat, acum sunt patru-cinci echipe care se bat pe cele două locuri. Cunosc bine Liga a II-a şi dacă nu vor exista elemente colaterale şi mă refer aici la arbitraj, aici am avut meciul cu Dnipr, un penalty. foarte clar nu ni s-a dat, s-a terminat 1-0. Cred că şi în campionat se vor întâmpla astfel de lucruri şi trebuie să fim atenţi şi la lucrurile colaterale”, a conchis Vivi Răchită.

Planuri pentru stadion

În interviul publicat pe pagina de Facebook a clubului Valeriu Răchită a răspuns şi curiozităţilor în privinţa viitorului stadion de care a vorbit încă de la instalarea în Banat.

„Miercuri voi merge la Primărie, am trimis deja proiectul tehnic al stadionului de la Ploieşti, să se ia de acolo câteva aspecte la noul stadion din Timişoara. Am avut discuţii cu proiectantul şi Direcţia Investiţii din Primăria Timişoara, ÎmpreunĂ cu domnul primar, sunt convins că voi convinge proiectantul că cele 9.622 de locuri pe care dânsul ni le-a promis sunt foarte puţine pentru un oraş aşa mare ca Timişoara şi foamea de fotbal… unul de 13-15.000 de locuri va fi ideal. Mă voi ocupa de acest lucru în paralel cu echipa, pentru ca proiectul tehnic să fie scos la licitaţie, paote într-o lună-două”, a spus Răchită.

Cifrele noului antrenor la ultima clasată din B:

27 de zile (trei libere), 33 de antrenamente, şapte meciuri amicale (3 victorii, 4 înfrângeri)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.