ACS Poli îşi reaprinde speranţele după ce a învins-o iar pe Ripensia....

ACS Poli îşi reaprinde speranţele după ce a învins-o iar pe Ripensia. Alexandru Pelici: „Tuturor trebuie să ne fie ruşine” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Liga a II-a s-a reluat pe „Electrica” cu duelul local dintre ACS Poli şi Ripensia. Deşi „oaspeţii” roş-galbeni plecau oarecum favoriţi şi au dominat în mare parte ostilităţile, gazdele preluate de Valeriu Răchită s-au impus la limită, scor 1-0. Golul lui David Pop înseamnă totodată şi reaprinderea speranţelor pentru gruparea care prin succesul de azi a părăsit ultima poziţie din B.

„Ripi” a început mai bine, fiind în mod logic şi echipa „mai legată”. Cu doar câteva mutări în iarnă. După un sfert de oră însă ACS Poli, cu mai multe nume noi de ultimă oră în primul 11, a reuşit să echilibreze balanţa. Dar fără a fi periculoasă, cel puţin în prima parte. Marile şanse s-au desfăşurat în careul lui Dinu Moldovan, foarte sigur la debut pentru amfitrioni. În minutul 26 putea fi 0-1, dar Mansour a deviat din faţa porţii puţin pe lângă bară. Acelaşi atacant a trimis cu capul zece minute mai târziu, dar pe direcţia portarului cu trecut în Spania.

La pauză Răchită a mutat, Rogoveanu, care a jucat accidentat, fiind înlocuit cu Bilia, trecut fundaş dreapta. Gazdele şi-au folosit mai mult arme precum determinarea şi încrâncenarea şi au reuşit să împingă puţin presiunea în careul celuilalt Moldovan. Efecte, ACS Poli a avut un minut mai târziu prima şansă notabilă de gol. Buzan trimiţând însă destul de moale din poziţie excelentă. În acelaşi minut însă banca ripensistă a sărit în picioare, cerând henţ la intervenţia lui Uyi în propriul careu, ar fi fost şi al doilea galben pentru jucătorul origini africane. În minutul 58, la primul corner pentru elevii lui Vivi Răchită, Calugher a distribuit o minge ideală pentru David Pop şi tânărul timişorean a punctat cu capul. Avea să fie şi singurul gol al partidei deşi jucătorii lui Alex Pelici s-au aruncat în atac. Rezultatul e şi meritul atacanţilor vizitatori, în special Dumiter, care nu a reuşit să-l învingă pe Dinu Moldovan indiferent de poziţie. Pe un final tensionat ripensiştii au ajuns de multe ori să fie blocaţi în preajma careului mic.

Un succes care o trece pe ACS Poli peste Brăila, bătută clar la Arad. Cu 13 puncte formaţia de pe Strada Renaşterii e acum la 11 puncte de prima poziţie salvatoare. În schimb, „Ripi” e acum la doar trei puncte de zona periculoasă.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti (cpt.), Uyi, V. Olteanu – D. Pop, Rogoveanu (46, Bilia) – Buzan, Calugher (86, Ghidurea), Bîrnoi (70, Golda) – Sidorenco. Pe bancă: Began – D. Munteanu, L. Oprea, Stere. Antrenor: Valeriu Răchită.

Ripensia: H. Moldovan – B. Străuţ (62, Ad. Popa), Hecsko, Tînc, C. Toma (cpt.) – Anghelina (81, Stoica), Stoi – Chera, Zaluschi, Dumiter – Mansour (62, Bădăuţă). Pe bancă: Şt. Dobre – Al. Popovici, Bădăuţă, Ad. Stoica, Ţieranu, Burdeţ. Antrenor: Alexandru Pelici

„Sunt bucuros că am reuşit să câştigăm meciul, trei puncte importante. Aşa cum spuneam, îmi doream ca la acest meci echipa să arate altă faţă şi cred că din punct de vedere al determinării, atitudinii, ne-am ţinut de cuvânt. Eram convins că relaţiile de joc nu sunt cele pe care mi le doresc, sunt foarte mulţi jucători noi, dar ne vom omogeniza şi echipa va arăta mai bine. Ne-am prezentat astăzi, în faţa echipei Ripensia care are jucători care joacă de mult timp împreună. Cu un antrenor foarte bun, pe care-l cunosc, Alex Pelici, şi le doresc baftă începând din etapa următoare. Pe noi ne-a interesat în primul rând punctele. Îi felicit pe băieţi şi pentru victoria de azi au bonus mâine la 11 un antrenament”, a declarat Valeriu Răchită la final. Acesta a precizat că mai aşteaptă mâine un internaţional de tineret român plecat de ceva timp în străinătate.

Au reclamat penalty-ul neacordat

Tehnicianul Ripensiei era nemulţumit de numeroasele faze ofensive rămase fără concretizare în dreptul elevilor săi.


„Un joc, cel puţin prima repriză, la mâna hazardului şi a celui care putea să stea mai bine în picioare. Un meci urât, care s-a deschis în a doua repriză. Diferenţa a făcut-o o fază fixă. Pe un asemenea teren era clar că fazele fixe sunt foarte importante. Deşi noi am avut numeroase faze fixe nu am putut să le fructificăm. Ei au fructificat una dintre ele şi aşa s-a scris istoria acestui joc. Felicitări Poli şi mult succes în continuare. Nouă nu ne rămâne decât să muncim mai mult. E ruşinos să ajungi să-ţi creezi atâtea ocazii în faţa porţii şi să iei deciziile pe care le luăm. Luăm gol dintr-o fază în care fiecare ştia foarte bine de cine trebuia să răspundă, de omul direct. Se pare că nu suntem destul de responsabili în asemenea momente şi asta ar trebui ne dea de gândit. Că, aşa cum am zis, noi nu suntem salvaţi (…) Suferim, ratăm foarte foarte mult. Mansour singur, Dumiter, de două ori singur. Şi luăm gol din fază fixă… Nu e posibil aşa ceva, trebuie să ne fie ruşine tuturor. Nu trebuia să pierdem acest meci. Din punctul meu de vedere nu meritam să-l pierdem. Pentru că deşi jucam în deplasare am fost echipa care am condus ostilităţile şi am dictat ritmul jocului. Am avut o posesie bună, ne-am creat situaţii şi trebuia să scoatem mai mult din jocul acesta. Plecăm cu mâna goală şi e un început cu stângul, trebuie să ne fie ruşine pentru asta, începând cu mine, toţi suntem vinovaţi” „, a spus Alexandru Pelici.

Întrebat de arbitraj, antrenorul roş-galbenilor a reclamat faza din debutul părţii secunde: „Penalti clar pentru noi înaintea golului lor şi probabil că atunci s-ar fi dat şi al doilea cartonaş galben la jucătorul de culoare, fundaşul central (Sergio Uyi). Penalti clar! Poate să-mi zică oricine, orice. S-a văzut clar cum se duce cu mâna, are intenţia să joace. În rest, impecabil…”.

ACS Poli a câştigat şi meciul tur, 3-2 pe „Dan Păltinişanu”, cu Ripensia ca gazdă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.