Alina Gorghiu: PSD să propună o persoană competentă pentru funcția de ministru...

Alina Gorghiu: PSD să propună o persoană competentă pentru funcția de ministru al Dezvoltării

0
DISTRIBUIȚI

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, a comentat, astăzi, la Timișoara, decizia președintelui Iohannis de a refuza numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Fostul lider al PNL le-a transmis celor din PSD, în special lui Liviu Dragnea, să desemneze o persoană competentă, care să facă față acestei funcții.

„Nu cred că este o surpriză pentru nimeni că președintele României a respectat întocmai Constituția și ultima decizie a Curții Constituționale care reglementează exact ce trebuie făcut în această situație. Însă apelul meu public este la colegii din PSD, în special la liderul PSD, domnul Dragnea, apel care constă în numirea imediată, de urgență a unei persoane competente, a unei persoane pregătite și care să facă față funcției de ministru al Dezvoltării, mai ales acum, când discutăm de un buget de austeritate pentru primăriile din România. Și vreau să îi transmit încă un mesaj domnului Dragnea, să îi spun că jocul domniei sale de-a remanierea a luat sfârșit și că este cazul să facă desemnarea potrivită pentru a ocupa  portofoliul de ministru. Din punctul meu de vedere, premierul Dăncilă și Liviu Dragnea poartă întreaga răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat până acum, făcând aceste desemnări nepotrivite de trei ori la rând și, de asemenea, sunt responsabili și pentru modul în care se va rezolva în continuare această problemă, prin propunerea, repet, a unui candidat potrivit”, a precizat Alina Gorghiu.

De asemenea, senatorul PNL de Timiș a declarat că s-a ajuns la o criză în Guvern din cauza lui Liviu Dragnea, care „la fiecare ceartă din interiorul PSD, împarte funcții de miniștrii fără să țină cont de pregătirea profesională a acelei persoane sau de competența ei”.

Totodată, Alina Gorghiu a afirmat că PSD poate găsi o persoană potrivită în interiorul partidului pentru a ocupa funcția de ministru al Dezvoltării, în condițiile în care are zeci de mii de membri.

„Mi se pare o rușine fără comparație ca PSD să vânture iar tema suspendării președintelui Iohannis pentru că nu o numește pe Olguța Vasilescu în funcția de ministru.


Ca să nu mai vorbesc de ridicolul plângerii de abuz în serviciu pe care doamna ministru a hotărât să o facă și îi sugerez să își exerseze mâna în calitate de deputat pe vreo zece plângeri pentru abuz în serviciu cu domnul Dragnea ca subiect al acestor plângeri, pentru că ar avea succes garantat acolo. Sunt sigură că domniilor lor pot să caute și să găsească un profil corect, însă în niciun caz ceea ce au avut ca propunere ultima dată cred că nu se încadrează deloc. Cred că PSD încă mai are în interiorul său, pentru că sunt zeci de mii de membri, cred că mai are oameni decenți și bine pregătiți. Refuz să cred că nu vor găsi pe cineva decent în interiorul partidului care să ocupe această funcție. Ce nu cred însă că vor găsi în interior, nu este problemă de capacitatea persoanei respective, ci nu cred că vor găsi o persoană care să aibă autonomie față de domnul Dragnea și asta poate să fie o problemă”, a conchis Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.