ASU Politehnica a mai înregimentat oficial un vârf, dar nu a reuşit...

ASU Politehnica a mai înregimentat oficial un vârf, dar nu a reuşit să-i dea gol Dumbrăviţei. Remiză cu revelaţia alb-verde FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au intrat oficial în „zodia remizelor” prin cel de-al treilea egal consecutiv în teste. Penultima verificare înaintea restartului pentru ASU Politehnica a însemnat şi o revenire pe terenul cu iarbă naturală de pe „Ştiinţa”, dar elevii lui Cosmin Petruescu nu au reuşit să înscrie în poarta celor de la ACS Dumbrăviţa. Cele mai mari ocazii pentru gazde au fost în contul fundaşului Ioan Mera, care a luat la ţintă bara în două rânduri.

ASU Poli a fost nevoită din nou să facă permutări din cauza absenţei lui Jurj, plecat la lotul naţional U19, fundaşul dreapta a fost ieri titular în testul cu Grecia (scor 0-2). Astăzi pe postul său la alb-violeţi a ajuns Bedea. Mai mult, după doar 20 de minute de joc Bogdan Vasile a ieşit accidentat şi a dat alte motive de îngrijorare băncii timişorene. Jocul cu Dumbrăviţa a fost destul de aprins, mai ales că mulţi jucători ai vizitatorilor ştiau terenul mai bine ca mulţi jucători ai gazdelor.

La Dumbrăviţa a debutat în partea secundă şi ultima achiziţie, Adrian Poparadu. Tot în partea a doua s-au înmulţit ocaziile la poarta lui Miklos jr., dar tânărul portar al Dumbrăviţei a răspuns bine la toate provocările. Iar în câteva rânduri a fost ajutate de stâlpii porţii. Aşa s-a întâmplat la începutul reprizei secunde, când Mera a trimis în bara din dreapta sa. Apoi cu opt minute înainte de final goalkeeperul a deviat în transversală o lovitură de cap bine trimisă de acelaşi fundaş. Mai devreme Ignea a încercat să înscrie direct din corner, dar Robert Miklos a respins iarăşi. La fel cum a făcut-o şi la un alt şut din apropiere.

S-a încheiat 0-0 şi ASU Poli mai are o singură partidă amicală înainte de debutul oficial din 2019 pe terenul Luceafărului. Sâmbătă, formaţia alb-violetă joacă la Zrenjanin cu Radnicki (L3 Serbia).

„Având în vedere că e primul joc pe iarbă după ultimul din campionat, din luna decembrie, consider că putem fi cât de cât mulţumiţi, mai puţin de rezultat. Pentru că nu putem fi mulţumiţi când întâlnim o echipă dintr-un eşalon inferior şi nu reuşim să câştigăm, dar cu toate acestea consider că am fi meritat victoria în jocul de astăzi pentru că am avut mai multe şi mai clar situaţii de gol, inclusiv vreo 3 sau 4 bare. Dar una peste alta, având în vedere că ieri am susţinut un antrenament pe iarbă şi azi primul joc, consider că încet încet ne apropiem de ritmul şi ceea ce ne dorim să jucăm în prima etapă la Luceafărul”, a spus Cosmin Petruescu după joc.

ASU Politehnica: Murariu – Bedea, Scutaru, Vidrăsan, Cojocaru – B. Vasile (21 Mera), Dros- Plămadă, Ignea, Lucas Fabricio – J. Alvarenga. Au mai intrat: Cherecheş, Schieb, Cr. Ene, M. Ene, A. Manea. Antrenor: Cosmin Petruescu.

ACS Dumbrăviţa: Miklos jr. – Gălan, Telescu, Podină, Boancă – Birău, M. Stancu, Briciu, R. Rus – Silaghi, A. Voinea. Au mai jucat: Ad. Ştefan, Soare, Pricop, Udrea, Jinga, Nanu, Poparadu, Bîrză. Antrenor: Sorin Bălu.

„Conferenţiarul” l-a confirmat pe paraguayanul Jorge Alvarenga şi mai vrea un fundaş străin

Deşi nu a marcat astăzi şi nici nu e foarte tânăr, Jorge Alvarenga (31 ani) a convins la ASU Poli în teste şi va fi primul sud-american al „Băieţilor în ghete”.


„Alvarenga a semnat cu noi şi sperăm ca şi lui să-i sosească actele pentru a-l avea apt în prima etapă”, a precizat Cosmin Petruescu. „Conferenţiarul” a spsu că nici lui Claudio Kiala nu i-au sosit toate actele, jucătorul a semnat şi a fost în ultimele jocuri de pregătire folosit de CSM Lugoj, unde va fi cu siguranţă împrumutat până în vară. Celălalt străin din teste, brazilianul Lucas Fabricio, rămâne deocamdată doar în pregătiri. „Fabricio trebuie deocamdată să se adapteze… e în pregătiri cu noi, are doar 19 ani, deocamdată avem mari probleme în a comunica, căci vorbeşte o limbă care nu e foarte populară la noi, portugheza. Alvarenga vorbeşte spaniola, se vorbeşte mai des în părţile noastre. Trebuie să trecem şi peste bariera aceasta… Deocamdată nu se pune problema de a fi în lot pentru prima etapă”, a explicat Petruescu.

ASU Poli se confruntă şi cu probleme medicale. Deşi a fost rezervă portarul-junior Alex Borbei nu s-a simţit bine, în timp ce celălalt goalkeeper care nu a jucat azi, Dalin Munteanu, a fost învoit. Mai gravă e starea lui Ionuţ Coadă, care a suferit o fractură la coaste. Îngrijorătoare e şi accidentarea lui Bogdan Vasile, „Sper să nu avem parte de o surpriză neplăcute, la Bogdan Vasile, jucător important pentru noi, s-a pregătit foarte bine şi sper să nu fie ceva foarte grav”, a conchis antrenorul lui ASU Poli. Acesta îşi mai doreşte un fundaş strâin pentru a acoperi „găurile”. „Suntem în discuţii, trebuie să ne consolidăm lotul numeric. Din păcate pentru noi după meciul de la mijlocul săptămânii trecute Coadă s-a resimţit şi are o fractură de coaste, cred că va fi indisponibil trei-patru săptămâni, şi cu siguranţă mai avem nevoie de un jucător care să acopere postul de fundaş central. Suntem în discuţii, sper să se şi concretizeze ceva până la prima etapă”, a concluzionat tehnicianul.

Bălu îl mai aşteaptă pe Smaranda

ACS Dumbrăviţa a făcut câteva achiziţii sonore pentru nivelul Ligii a III-a şi e văzută deja ca o candidată serioasă la promovare. După Alex Birău şi Adrian Poparadu, un alt ex-timişorean e aşteptat să semneze cu alb-verzii, portarul Mădălin Smaranda, care a privit jocul de azi din tribună şi care mai poate fi deturnat doar de o ofertă avantajoasă din B.

„Nu ştiu dacă a fost chiar un meci dur, a fost un antrenament bun pentru noi, o primă repriză foarte echilibrată şi o a doua repriză în care cei de la Poli şi-au creat ocazii de a marcat, însă sunt bucuros că jucătorii mei, pe fond de oboseală, dat fiind faptul că noi am venit la sfârşitul săptămânii din cantonament, au răspuns bine… Până la urmă sarea şi piperul fotbalului e golul. Dar mă bucur că nu am primit gol, sunt un pic trist că nu am marcat. Pentru noi a fost un antrenament reuşit. Mai aşteptăm un portar săptămâna asta vedem dacă-şi dă acordul să vină la clubul nostru. Până nu semnăm nu pot să declar nimic. Cu el închidem campania de transferuri”, a spus Sorin Bălu după meci.

Pentru ACS Dumbrăviţa urmează un test cu cealaltă „Poli”, ACS, joc programat sâmbătă la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.