ASU Politehnica şi-a prezentat ultimele trei achiziţii înaintea deplasării pe „Cluj Arena”....

ASU Politehnica şi-a prezentat ultimele trei achiziţii înaintea deplasării pe „Cluj Arena”. Puştii generaţiei 2003 au început să semneze şi ei contracte FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Radu Motreanu, O. Ursu şi Trip

ASU Politehnica va juca în deplasare şi cel de-al doilea meci din 2019. „Băieţii în ghete” au luni o misiunea mai dificilă pe terenul Universităţii Cluj, una dintre marile favorite la promovare. Alb-violeţii şi-au prezentat înaintea deplasării în Ardeal şi ultimele trei achiziţii, printre acestea se numără chiar un jucător împrumutat de la „Şepcile roşii”, Octavian Ursu.

Cea mai bine clasată dintre timişorene a făcut opt mutări în iarnă (nouă dacă-l socotim şi pe Kiala, cedat la Lugoj). Astăzi, ASU Poli i-a prezentat pe ultimii trei sosiţi: Radu Motreanu (revenit tot sub formă de împrumut de la ACS Poli), Octavian Ursu (împrumutat şi el de la U Cluj), precum şi tânărul Fabio Trip. De asemenea clubul susţinut şi financiar de suporteri începe să-şi asigure serviciile puştilor generaţiei 2003, campioană naţională la juniori D în 2016. Primii jucători care au semnat contracte sunt Alex Gaşpar, Mădălin Ursu şi Mihai Jorza.

„Sunt jucători tineri, cu certe calităţi, mă bucur că pe ultima sută de metri am reuşit să mai perfectăm câteva transferuri. Consider că era important să acoperim posturile deficitare. Una peste alta consider că am făcut o campanie bună de achiziţii şi nu în ultimul rând îi felicit pe cei trei băieţi de la grupa 2003, de la Iulian Prodana, pentru performanţa pe care au realizat-o până acum. Şi cred că sunt conştienţi şi ei că viaţa de fotbalist nu se termină cu semnarea contractelor şi câteva antrenamente la prima echipă, din contră, este un început, au tot sprijinul staffului şi aşteptăm cu nerăbdare să devină jucători importanţi ai Politehnicii Timişoara”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Pentru noi e un obiectiv principal de a avea o echipă a Politehnicii formată din jucători proveniţi de la Centrul de copii şi juniori, acesta e primul pas al unui drum greu, dar cu siguranţă frumos…”, a precizat Sebastian Novovic, preşedintele AST Druckeria.

ASU Poli nu va putea miza la Cluj-Napoca pe fundaşul stânga Alex Cherecheş, suspendat pentru cumul de galbene. Probabil nici Ursu nu va fi folosit, căci provine chiar de la „studenţii” de sub Feleac. „Cei noi s-au antrenat normal, nu au probleme medicale. Tavi a făcut ieri primul antrenament cu noi. Radu şi Fabio s-au antrenat deja de la începutul săptămânii… Chiar şi Coadă şi-a reluat antrenamentele. Sper să fiu inspirat în alcătuirea primilor 18 şi alegerea primului 11 …Urmează să am o discuţie cu cei din conducerea administrativă, atâta timp cât a semnat contract cu noi…”, a conchis Petruescu cu referire la folosirea jucătorului de profil ofensiv de la „U”. ASU Poli a renunţat la transferul lui Radu Rogac, moldovean care bifase deja două cluburi în toamnă.

Fabio Trip (18 ani) semnase în această iarnă mai întâi cu Rapid, cu care s-a şi pregătit. „De mic mi-am dorit să joc la acest club, de la cinci ani merg la meciurile Politehnicii, ştiu ce înseamnă acest club pentru acest oraş, pentru aceşti fani minunaţi. Sper să joc cât mai mult la acest club şi să dau cât mai mult… Am simţit că nu voi juca la acel club şi am zis că e mai bine să joc acasă şi să evoluez unde sunt dorit”, a conchis adolescentul care provine de la CNP.

„Mă bucur că am ajuns la Politehnica. Din punctul meu de vedere e un pas înainte, deşi la prima vedere nu pare. Am fost accidentat o bună bucată de timp şi am nevoie de meciuri ca să-mi recapăt forma din turul campionatului. Am întâlnit un grup frumos… Mi s-a comunicat că e mai bine să plec să am meciuri în picioare. Am crescut acolo sunt de 11 ani la U Cluj, a fost decizia conducerii. Mă bucur că fanii de acolo mă regretă, e pozitiv pentru mine”, a spus şi Octavian Ursu (24 ani), jucător al cărui post principal e de aripă dreapta.

„Mulţumesc celor de la ACS că mi-au respectat decizia şi m-au lăsat să vin aici pentru că aici mă simt cel mai bine… Aş vrea să asigur pe toată lumea că nu m-am întors doar cu prezenţa şi vreau să demonstrez tuturor şi mie că merit să îmbrac acest tricou şi voi da tot ce am mai bun pe teren… Sunt convins că doar prin evoluţiile mele voi ajunge să fiu din nou în vederile cluburilor din Liga I”, a precizat Radu Motreanu, care din vară mai are un an de contract cu ACS Poli.

Trei şi pentru viitor

ASU Politehnica şi-a asigurat de asemenea serviciile a trei puşti care au impresionat în propria pepinieră şi care sunt în generaţia actuală U16.


„Artizanii sunt cei trei copii, Gaşpar, Jorza şi Ursu, copii care deja cochetează cu echipa mare, unii dintre ei au şi debutat. Sunt şi componenţi ai naţionalei U16… Noi din spate trebuie să-i susţinem, să-i ajutăm. E un prim pas, dar asta implică mult mai multe, să fie serioşi… totdeauna să aibă încredere în ei, să fie sănătoşi. Sunt mulţumit atât de ei, ei sunt primii care au semnat, săptămâna viitoare urmează alţi trei copii care vor semna contracte. Totul depinde numai şi numai de ei, atât pe plan sportiv, cât şi şcolar, domnul rector îi aşteaptă la facultate, cu siguranţă vor face pasul. Viaţa de fotbalist e ceva mai scurtă… Urmează generaţii precum 2004-05”, a explicat Iulian Prodana, antrenorul grupei 2003 şi şeful Centrului de copii şi juniori alb-violet.

Jorza, Gaşpar şi M. Ursu

Declaraţiile celor trei:

Alex Gaşpar (16 ani): „Sunt foarte bucuros că am semnat acest contract. E doar începutul, trebuie să muncesc foarte mult să ajung acolo unde-mi doresc, apoi la un nivel înalt, poate şi în străinătate. Mă simt foarte bine aici, aici am crescut. Asta e echipa mea şi cine ştie poate în câţiva ani voi debuta cu ea în Liga I şi apoi cine ştie, în grupele cupelor europene, Champions League… Am luat o decizie cu părinţii mei şi agentul meu şi am decis să rămân la Politehnica. Am semnat pe trei ani de zile”

Mihai Jorza (15 ani): „Am venit la Timişoara în urmă cu aproximativ doi ani, mă bucur că am întâlnit aici oameni foarte frumoşi, care m-au ajutat să mă instalez… uşor uşor am reuşit să capăt încrederea necesară. Ziua aceasta e foarte importantă pentru mine, mi-am dat seama că toţi oamenii din jurul meu au încredere în mine şi nu mă face decât să mă gândesc că trebuie să muncesc din ce în ce mai mult, la fiecare antrenament ca mâine să fiu mai bun ca şi ieri…”

Mădălin Ursu (15 ani): „Mă bucur că am semnat cu acest club, sper să nu dezamăgesc. Iubesc acest club. Precum Fabio merg de la cinci ani pe stadion la meciurile Politehnicii. Sunt fericit că oamenii de aici au încredere în mine şi mă cheamă la multe acţiuni… Vreau să ajung un jucător important pentru acest club”

Nemulţumirea fanilor

Partida „U” Cluj – ASU Politehnica se dispută tocmai luni, de la ora 15.30, fapt care stârnit nemulţumirea suporterilor timişoreni, care doreau să se deplaseze în număr mare pe moderna arenă de pe Someşul Mic. „Legat de meciul de la U, e un meci pe care noi suporterii îl aşteptăm ca pe unul dintre derby-urile campionatului şi îl aşteptăm foarte tare. Un mare minus şi mă întristează e că televiziunile nu ţin cont, nu au respect faţă de fani şi nu reuşesc să programeze meciurile acestea cu însemnătatea în zile şi la ore accesibile. Un meci U – Poli e programat luni, la 17.30, ceea ce face aproape imposibilă deplasarea în număr mare a suporterilor, la fel cum şi participarea suporterilor gazdă. Consider că ar trebui să se facă paşi în sensul unei întâlniri în acest sens, reprezentanţii cluburilor, ai suporterilor, să se întâlnească şi să redăm fotbalul suporterilor, nu doar să ne lăudăm cu chestia asta la televizor. E un meci care suntem conştienţi că va fi foarte greu, ne dorim să-l câştigăm, cred că vor face ceea ce trebuie şi jucătorii sunt conştienţi ce înseamnă acest meci pentru noi”, a explicat Sebastian „Mihalcea” Novovic poziţia fanilor.

Înaintea partidei cu „U”, ASU Poli a mai disputat ieri un amical cu formaţia Centrului Naţional de Pregătire, joc în care au fost folosiţi tineri şi o parte din noutăţi şi încheiat la egalitate, scor 3-3. Pentru echipa de eşalon secund a punctat Plămadă (2) şi Trip. Formula folosită a fost: D. Munteanu – Motreanu, Bîrlovean, Dros, Cojocaru – Vidrăsan, M. Ene – Bedea, Trip, Lucas Fabricio – I. Plămadă. Au mai jucat: Gașpar, Bot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.