Bărbații care și-au bătut joc live pe Facebook de polițiștii care-i amendau,...

Bărbații care și-au bătut joc live pe Facebook de polițiștii care-i amendau, cercetați penal pentru ultraj

0
DISTRIBUIȚI

Doi bărbați care au făcut live pe Facebook și și-au bătut joc de agenții care i-au oprit pentru un control de rutină sunt acum cercetați penal, a anunțat, în această seară, Poliția Timiș prin intermediul unui comunicat de presă.

Polițiștii Biroului Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, comise de doi bărbați, în vârstă de 23, respectiv 50 de ani, ambii din localitatea Izvin, județul Timiș.

„În fapt, la data de 23 februarie a.c., în jurul orei 17.30, doi polițiști din Recaș, fiind în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier, au oprit pe strada Vinului din orașul Recaș, un autoturism condus de un bărbat, de 50 de ani.


În timpul procedurii de verificare a documentelor înmânate de conducătorul autoturismului, bărbatul de 23 de ani a filmat și transmis live, pe contul personal de pe o rețea de socializare, întreaga activitate desfășurată de către cei doi polițiști. În acest timp, atât acesta, cât și conducătorul autoturismului le-au adresat expresii jignitoare polițiștilor, în scop de intimidare și de natură să le lezeze demnitatea. De asemenea, filmarea a înregistrat, până la data de 25 februarie a.c., 97.000 de vizualizari și a fost preluată de mai multe publicații online, aducând gravă atingere demnității polițiștilor și provocând indignarea mai multor persoane care au vizionat înregistrarea și au adăugat comentarii la aceasta”, a transmis IPJ Timiș.

Pe numele celor doi, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice (articolul 257, alin. 2, raportat la articolul 371, ambele din Codul Penal).

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.